RECENZE: DELL Inspiron 14 Plus 7420 - 14'' pro práci i zábavu, s RTX grafikou, elegantně v kovu

21. 3. 2023 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Baterie

Integrovaná Li-ion baterie má výrobcem udanou kapacitu 64 Wh, samotná baterie hlásí 62,7 Wh konstrukční hodnotu a 63,2 Wh plně nabitou kapacitu. Testovaný kus měl zatím 0% opotřebení. Ve standardním* redakčním testu, maximální výdrž při minimální spotřebě, vydržel notebook pracovat přes 21 hodin. Reálnější test výdrže, přehrávání videa přes Wi-Fi, s maximálním jasem, ukázalo hodnotu přes 5 hodin. Reálná výdrž při práci je pochopitelně závislá na způsobu využití notebooku a nárocích na výkon. Práce s dokumenty, s občasným využitím internetu a se sníženým jasem, čas určitě prodlouží. Naopak hraní her výdrž rapidně zkrátí. Výrobce uvádí rovněž možnost dodání notebooku se slabší variantou baterie, s udanou kapacitou 54 Wh a váhou nižší o 30 g.

  • standardní* redakční měření při minimální zátěži: 21 hod 18 min
  • video z internetu přes Wi-Fi, 100% jas LCD: 5 hod 21 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na datové úložiště každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku

Napájecí adaptér, o rozměrech 180 x 90 x 29 mm, vahou 518 g, dává 130W. Součástí adaptéru je integrovaná gumová páska pro připevnění kabelů, praktická vychytávka. Další praktickou vychytávkou je dioda na konci konektoru, který se připojuje do notebooku, dioda svítí bíle, na dvě strany, ale mohla by být tlumenější, podobně jako dioda, která je na notebooku (indikuje dobíjení baterie viz výše v recenzi).

Recenze

Diskuse