Vodní chlazení SSD, patentované řešení od ADATA

14. 6. 2023 07:00    Rubrika: Technologie    Autor: TZ

Společnost ADATA zaměřuje svou pozornost na řešení odvodu tepla, která splňují specifikace nové generace, a uvedla na trh Project NeonStorm a ADATA LEGEND 970, dva SSD disky Gen5, které jsou vybaveny patentovanou konstrukcí odvodu tepla.

Vodní chlazení SSD, patentované řešení od ADATA

Project NeonStorm je kombinací hliníkové slitiny, vodního chlazení a dvou ventilátorů. LEGEND 970 zlepšuje účinnost rozptylu tepla díky použití extrudovaných hliníkových žeber a ventilátorů velkých rozměrů. Jak Project NeonStorm, tak LEGEND 970 využívají přenosové rozhraní PCIe Gen5 x4 s rychlostí sekvenčního čtení 14 000/12 000 MB/s, resp. 10 000/10 000 MB/s, a podporují nejnovější platformy Intel a AMD. Externí SSD disk SE920 získal v roce 2022 ocenění Red Dot Design Award za patentovanou technologii odvodu tepla s exkluzivním výsuvným pouzdrem a mikroventilátorem. Je vybaven přenosovým rozhraním USB4 nové generace, které dokáže zajistit rychlost čtení až 3 800 MB/s. Project NeonStorm je pro notebooky bohužel nepoužitelný, kvůli rozměrům chlazení.

S rychlým rozvojem umělé inteligence a strojového učení se efektivnější ukládání dat stalo důležitým trendem v průmyslových aplikacích. Společnost ADATA je lídrem v tomto odvětví a uvádí na trh paměťový modul CXL (Compute Express Link), který pomáhá serverům rozšířit kapacitu paměti až na 16 TB a zlepšuje hardwarová omezení AI a HPC. CAMM (Compression Attached Memory Module) je paměťový standard nové generace. Toto zařízení systémového paměťového modulu je o 57 % tenčí než tradiční SO-DIMM, což snižuje spotřebu energie a zlepšuje odvod tepla. Je vhodný pro notebooky a malé počítače. DDR5 8400 MR-DIMM je dvouřadý paměťový modul s nejnovější generací datové vyrovnávací paměti, který zdvojnásobuje kapacitu přenosu dat a zrychluje celkovou provozní účinnost paměťového modulu.

Technologie . Tiskové zprávy

Diskuse