ESET a Intel TDT chrání firemní zařízení před ransomwarem

10. 5. 2023 07:00    Rubrika: Technologie    Autor: TZ

Nejnovější generace zařízení Intel vPro v kombinaci se zabezpečením koncových bodů ESET a technologií Intel TDT poskytuje firmám špičkovou ochranu před ransomwarem.

ESET a Intel TDT chrání firemní zařízení před ransomwarem

Společnost ESET ve spolupráci se společností Intel představily nejnovější nabídku zabezpečení pro koncová zařízení. Bezpečnostní řešení od ESETu tak posílí technologie TDT společnosti Intel, a to v procesorech Intel vPro 9. generace až po nové procesory Intel Core 13. generace. Tento krok umožní detekovat známé i nově vznikající hrozby již na hardwarové úrovni a efektivně je analyzovat. Obě společnosti vnímají spolupráci jako zásadní v boji proti ransomwaru, kterého se v České republice obávají podle posledního průzkumu společnosti ESET dvě třetiny malých a středních firem.

Společnost ESET, světový lídr v oblasti digitální bezpečnosti, nově nabízí bezpečnostní řešení ESET pro koncová zařízení posílené o technologii Intel® Threat Detection Technology (Intel® TDT). Spojením svého pokročilého vícevrstvého bezpečnostního softwaru s procesory Intel vPro 9. generace až po nově uvedené procesory Intel® Core™ 13. generace nabízejí společnosti ESET a Intel unikátní bezpečnostní řešení pro malé a střední firmy (SMB) i velké společnosti a pro jejich boj proti ransomwaru.

„Ransomware se může do sítě firmy dostat přes služby vzdálené správy nebo pomocí phishingových kampaní. Útoky jsou čím dál sofistikovanější a útočníci využívají i nově objevených zranitelností systémů, případně provádějí útoky na dodavatelský řetězec, kdy infikují nebo manipulují se softwarovým produktem dodavatele,” shrnuje informace k útokům ransomwarem Robert Šuman, vedoucí pražské virové laboratoře společnosti ESET.

Jak vyplynulo z průzkumu SMB Digital Security Sentiment Report 2022, ve kterém společnost ESET zjišťovala vnímání kybernetických hrozeb u malých a středních podniků v Evropě a Severní Americe, ransomwaru jako kybernetické hrozby se podobně jako v jiných zemích obává v České republice 65 procent firem. Ransomwarové útoky přitom nejsou hrozbou jen pro velké korporace. Malé a střední podniky se stávají často atraktivnějším cílem, protože uchovávají celou řadu cenných zákaznických a finančních dat, přitom jim ale často chybí komplexní bezpečnostní opatření.

Detekce ransomwaru již na úrovni hardwaru

„Všeobecná potřeba detekce a ochrany před ransomwarem nás společně se společností Intel přiměla inovovat řešení zabezpečení koncových bodů tak, aby se vyvíjela spolu s nejnovějšími variantami ransomwaru. Díky začlenění detekce na úrovni hardwaru od společnosti Intel do technologií ESETu jsme schopni detekovat různé varianty ransomwarových hrozeb v průběhu jejich vývoje, což představuje nový milník v boji proti budoucím hrozbám,“ vysvětluje Jindřich Mičán, technický ředitel české pobočky společnosti ESET v Praze.

Integrace obou technologií přináší zajímavou vícevrstvou hardwarovou a softwarovou nabídku, která pomůže efektivně zabezpečit firmy všech velikostí, které používají bezpečnostní software ESET pro koncové body na počítačích s procesory Intel – včetně Intel vPro Enterprise a Intel vPro Essentials. Využitím technologie Intel TDT získává ESET přístup k modelům strojového učení, které pro detekci ransomwaru získávají data z telemetrie na úrovni procesoru. Organizace, které již provozují nebo teprve zakoupí kompatibilní hardware Intel, mají tak díky jeho kombinaci s bezpečnostními řešeními od společnosti ESET přístup k pokročilé ochraně proti ransomwaru.

„Podniky všech velikostí se obávají ransomwaru, kybernetické hrozby, která může mít ničivé finanční, reputační a provozní dopady. Jsme proto rádi, že můžeme rozšířit naše partnerství se společností ESET a nabídnout malým a středním podnikům i velkým firmám přesvědčivé a správně dimenzované bezpečnostní řešení, které chrání před známými hrozbami i dosud neznámými zranitelnostmi. Kombinovaná nabídka představuje významný krok vpřed v boji proti ransomwaru a komplexní řešení společnosti ESET proti těmto pokročilým hrozbám na nás udělalo velký dojem,“ řekla Carla Rodríguez, Vice President and General Manager, Ecosystem Partner Enabling ve společnosti Intel.

ESET již 30 let pomáhá firmám, vládám, obchodním společnostem i spotřebitelům chránit se před nejpokročilejšími kybernetickými hrozbami prostřednictvím kompletní nabídky pokročilých bezpečnostních řešení. Integrace s Intel TDT umožňuje ochranným modulům, telemetrii a heuristice společnosti ESET spolupracovat s hardwarovou technologií společnosti Intel, sledovat škodlivé šifrování na úrovni procesoru a společně analyzovat a překonávat další hrozby.

Technologie . Tiskové zprávy

Diskuse