LIFEBOOK T4010 uveden na trh

25. 11. 2004 13:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový konvertibilní notebook váží méně než 2 kg, má otočný dotykový displej a integrovanou modulární šachtu pro optické mechaniky a vydrží pracovat až 8,5 hodiny.

LIFEBOOK T4010 uveden na trh

Praha, 24. listopadu 2004 – Fujitsu Siemens Computers uvádí na trh první konvertibilní notebook na světě s integrovanou modulární šachtou, který váží méně než 2 kg. S notebookem LIFEBOOK T4010 máte k dispozici veškerá potřebná data kdekoli a kdykoli. Otočný displej umožňuje změnit běžný přenosný počítač na tablet PC s dotykovým ovládáním a za použití speciálního pera prezentovat a rukou zapisovat jakákoli data. Psaní poznámek přímo na displej bez použití klávesnice odstraňuje psychologickou bariéru při jednání, kterou vždy vytváří odklopený displej běžného notebooku. Unikátní technologie displeje a jeho neobvyklá velikost umožňuje sledovat dění na obrazovce více lidem najednou. S přídavnou baterií může notebook pracovat bez dobíjení až 8,5 hodiny. LIFEBOOK T4010 bude na českém trhu k dispozici od začátku prosince tohoto roku.

LIFEBOOK T4010 je vybaven technologií Intel Centrino Mobile s procesorem Intel Pentium M 1,6 nebo 1,8 GHz a nabízí tak vysoký výkon při dlouhé výdrži na baterie. Díky integrovanému Bluetooth, Wireless LAN, FireWire, USB 2.0, IrDA, modemu a SD/memory stick slotu jsou jeho možnosti pro připojení periferií a výměnu dat téměř neomezené. Do modulární šachty přístroje lze připojit přídavnou baterii, druhý pevný disk nebo optickou mechaniku, jako je např. dvouvrstvá vypalovačka DVD.

LIFEBOOK T4010 s otočným dotykovým displejem a operačním systémem Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005 ušetří spoustu času. Díky němu odpadne namáhavé přepisování poznámek z papírového bloku do počítače a psaní zápisů, neboť většinu z toho lze elektronicky zaznamenat přímo při jednání. Počítač si ručně psané písmo jednoduše zkonvertuje do běžného dokumentu textového editoru. LIFEBOOK T4010 lze na jednáních používat také jako projektor a nahradit tak tradiční flip chart. Hlavní výhodou je opět to, že všechny poznámky jsou ihned po skončení schůzky k dispozici všem účastníkům v elektronické podobě. Na dotykovém displeji lze snadno nakreslit i schémata a náčrty a obohatit tak prezentace vlastním „rukopisem“.

O společnosti Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers je vedoucím evropským dodavatelem IT produktů, služeb a řešení se strategickým zaměřením na oblast mobilních IT prostředků a klíčových firemních aplikací. Široké produktové portfolio společnosti sahá od kapesních počítačů, přes notebooky, kancelářské počítače a pracovní stanice až po dodávky podnikové infrastruktury, serverů a systémů úschovy dat. Fujitsu Siemens Computers působí na všech důležitých trzích v oblasti Evropy, Středního Východu a Afriky. Svůj úspěch stavíme na síle, inovativnosti a globální působnosti mateřských společností Fujitsu Limited a Siemens AG. Naším posláním je naplnit požadavky a překonávat očekávání našich zákazníků – velkých společností, malých a středních podniků i domácích uživatelů. Známe svou odpovědnost.

Tiskové zprávy

Diskuse