Alivio 7500 - výkon pro hráče

30. 11. 2004 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

AT Computers nabízí herní počítač s novým procesorem Intel Pentium 4 3,8 GHz, výkonnou grafikou a bohatou výbavou

Alivio 7500 - výkon pro hráče

Ostrava, 29. 11. 2004 – Společnost AT Computers oznámila uvedení nového počítače Alivio 7500, který se vyznačuje nekompromisním výpočetním i grafickým výkonem a je určen zejména pro nejnáročnější fanoušky počítačových her.

PC Alivio 7500 je postaveno na výkonné základní desce ASUS P5AD2 Premiun s čipovou sadou Intel 925X, novým procesorem Intel Pentium 4 570J (3,8 GHz, patice LGA 775) a rychlými pamětmi DDR2 o celkové velikosti 2 GB. Tyto parametry zaručují vysoký výpočetní výkon, plně postačující k provozování prakticky jakékoliv herní nebo jiné aplikace. Připočteme-li k tom, že výrobce počítače zasadil do základní desky super výkonnou grafickou kartu ASUS Extreme AX800XT s 256 MB grafické paměti DDR3, pak je jasné, že s tímto počítačem bude hraní i náročných 3D her opravdovou lahůdkou.

Počítač Alivio 7500 nešetří ani na dalších parametrech. Nabízí dva rychlé pevné disky s velkou kapacitou (74 GB, 10tis. ot. + 400 GB, 7200ot.), disketovou mechaniku, čtečku paměťových karet sedmi formátů a hned dvě optické mechaniky – klasickou DVD-ROM, na které je možno například přehrávat filmy a samozřejmě i oblíbenou DVD±R/RW mechaniku, která zase dobře poslouží při vypalování čehokoliv.

Procesor Intel Pentium 4 570J běží na frekvenci 3,8 GHz, při frekvenci sběrnice FSB 800, a jeho výkon podporuje celých 1 MB cache. Zajímavá je novinka v technologii Intelu, tento procesor totiž obsahuje Execute Disable Bit, a jeho smyslem je zvýšení ochrany počítače proti virům tím, že zabraňuje zápisu virů do paměti.

PC Alivio 7500 bude v prodeji od prosince 2004 za cenu 89 990 Kč bez DPH.

Další informace o počítačích společnosti AT Computers najdete na: www.atcomp.cz.

Konfigurace Alivio 7500:
• Procesor Intel Pentium 4 570J, 3,8 GHz, LGA 775

• Základní deska ASUS P5AD2 Premium (Intel 925X, Gigabit LAN, DDR2, PCI-e, WiFi-g)
• Operační paměť 2 GB DDR2 533 MHz Kingston

• Grafická karta ASUS Extreme AX800XT, 256 MB DDR3, PCI-express, 2x DVI
• Pevný disk 74 GB, SATA/150, 10000 otáček/min.
• Pevný disk 400 GB, SATA/150, 7200 otáček/min.
• FDD 3,5“, 1,44 MB, čtečka paměťových karet 7 v 1
• Optické mechaniky: DVD±R/RW 4x/16x/16x, DVD-ROM 16x/48x