Nokia se chystá rozšířit síť WCDMA

6. 12. 2004 14:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Hutchison 3G Austria si k rozšíření své sítě WCDMA třetí generace zvolil společnost Nokia. Na základě uzavřené smlouvy zůstane Nokia i nadále výhradním dodavatelem základních komponent sítě provozované společností Hutchison 3G Austria. Společnost Nokia kromě toho dodává ještě mikrovlnná zařízení FlexiHopper. Díky rozšíření základní sítě se v příštích letech kapacita sítě společnosti Hutchison 3G Austria zvýší. Dodávky již byly zahájeny.

Smlouva zahrnuje dodávky technických komponent pro stavbu sítě, softwaru pro řízení sítě a služeb souvisejících s instalací a údržbou.

„Jsme rádi, že můžeme dále navázat na naši vynikající spolupráci se společností Nokia. Jsme přesvědčeni, že za pomoci pokročilých technologií, řešení a služeb společnosti Nokia budeme schopni uspokojit potřeby rychle rostoucího počtu uživatelů a že tak našim zákazníkům budeme i nadále moci nabízet nejmodernější a vysoce spolehlivé multimediální mobilní služby," uvedl Berthold Thoma, generální ředitel společnosti Hutchison 3G Austria.

„Na rakouském trhu mobilních komunikací panuje silná konkurence a my jsme potěšeni, že můžeme společnost Hutchison 3G Austria při jejím dalším rozšiřování zákaznické základny využívající služeb sítě WCDMA i nadále podporovat. Řešení společnosti Nokia umožní společnosti Hutchison 3G Austria dále snadno rozvíjet provozovanou síť při zavádění inovativních mobilních služeb budoucnosti,“ uvedl Rajeev Suri, viceprezident divize Networks společnosti Nokia.

Společnost Nokia dodává na základě uzavřené smlouvy celou řadu technických komponent a obvodů pro výstavbu základní sítě WCDMA třetí generace včetně ústředny mobilní sítě (MSC) a databáze účastníků operátora (HLR), uzlů Nokia 3G SGSN a řešení pro mikrovlnné radiové spojení Nokia FlexiHopper Plus.

V rámci své nabídky společnost Nokia poskytuje širokou škálu služeb včetně služeb týkajících se provozu a technické podpory, instalace, řízení dodávek náhradních dílů, školení, údržby softwaru a dalších služeb rozsáhlé podpory. Součástí dodávky je také systém pro řízení sítě a služeb Nokia NetAct (TM) a široká škála služeb souvisejících s dodávkami a údržbou.

Tiskové zprávy

Diskuse