ACER s operačním systémem Linux!

13. 12. 2004 09:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Na základě jedinečného úspěchu řady počítačů Power F1 v prvních třech čtvrtletích roku 2004 společnost Acer rozšířila řadu stolních osobních počítačů o Power F1b s operačním systémem Linux, určenými pro firmy, které dávají přednost řešením „Open Source” i díky větší kontrole nad celkovými náklady na výpočetní techniku.

ACER s operačním systémem Linux!

Vzhledem k rostoucí poptávce po systémech “Open Source” (průzkum společnosti Gartner ukázal, že 5 % osobních počítačů prodaných v roce 2004 bylo dodáno s operačním systémem Linux a předpověď pro rok 2008 předpokládá zvýšení na 7,5 %) společnost Acer nyní nabízí odzkoušený a otestovaný stolní osobní počítač Power F1b s operačním systémem Linpus Linux 9.2, což je nejnovější verze operačního systému. Tyto počítače jsou dále dodávány se sadou programů OpenOffice (zpracování textu, tabulkový kalkulátor, prezentace atd.), která představuje cenově výhodné a komplexní řešení se snadným ovládáním pro jakoukoli kancelář

Nové osobní počítače řady Acer Power F1b s operačním systémem Linux jsou osazeny nejnovějšími procesory Intel® Pentium® 4 nebo Intel® Celeron® D, čipovou sadou SIS661FX, sdílenou grafikou a volným 8x AGP slotem pro budoucí rozšíření.

Počítače jsou vybaveny systémovou pamětí DDR400 (PC3200), kterou lze rozšířit až na 2 GB, pevnými disky s kapacitou 40 GB až 80 GB (7200 otáček), integrovanou disketovou jednotkou 3,5" a optickou mechanikou DVD-ROM nebo kombinovanou DVD/CD-RW.

Velikost šasi 180 x 360 x 420 mm v provedení minitower zaručují vynikající rozšiřitelnost. Uživatel může modernizovat systém a přizpůsobit ho veškerým budoucím potřebám. Sloty 3x PCI v 2.2 a volný 8x AGP slot nabízejí možnosti pro další rozšiřování.

Dva porty USB 2.0 a konektory pro připojení sluchátek a mikrofonu na předním panelu zjednodušují přístup k nejčastěji používaným portům a spolu s ostatními porty na zadním panelu (4x USB 2.0, 2x PS/2, VGA, sériový a paralelní port) umožňují jednoduchý přenos dat z digitálních zařízení nebo pro připojení důležitých periferních zařízení, jako např. tiskárny, skenery atd.

Nové stolní osobní počítače Acer Power F1 s operačním systémem Linux jsou spolehlivé systémy s programem a utilitami pro osobní použití i pro práci, které současně umožňují využívat nespočet profesionálních programů a aplikací, volně přístupných v prostředí “Open Source”.

V souladu se svou strategií „Customer Centric“ představuje společnost Acer nové řešení, které je založeno na osobních počítačích s operačním systémem Linux, a k tomu účelu upevnila spolupráci s předními výrobci v této oblasti, aby mohla nabídnout zákazníkům úplné hardwarové a softwarové řešení ve spolehlivé konfiguraci.

Tiskové zprávy

Diskuse