Svátky ve znamení notebooků

13. 12. 2004 15:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Podle údajů o maloobchodních prodejích shromážděných společností NPD Group se notebooky stávají stejně populárními dárky jako televizory. Během „černého pátku“, jak prodejci označují den po Dni díkuvzdání (26., resp. 25.11.), překonaly prodeje spotřebitelských notebooků prodej všech typů televizorů.(1) Analytická společnost Gartner předpokládá, že prodeje notebooků v USA i v celosvětovém měřítku stoupnou ve čtvrtém čtvrtletí ve srovnání s rokem 2003 až o 22 procent.(2)

Technologické dárky se zcela zřetelně těší mezi dárci velké oblibě. Podle žebříčku Best Buy Holiday Trend Index chce sedmdesát šest procent Američanů věnovat blízkým jako dárek nějakou techniku.(3)

Mezi klíčové důvody pro výběr tohoto typu dárků patří možnost jejich personalizace, mobilita, propojení s dalšími zařízeními a snadná komunikace s blízkými a přáteli. Tomuto popisu výborně odpovídají notebooky s mobilní technologií Intel® Centrino™. Ty se navíc postupně stávají univerzálním zábavním zařízením, které lze snadno přenášet a zahrnuje výbavu, jako je širokoúhlý displej TV tuner, osobní videorekordér a dálkové ovládání.

Popularita notebooků roste rovněž díky stoupající dostupnosti bezdrátového připojení k Internetu + - tak zvaného "Wi-Fi" – které umožňuje notebookům s touto komunikací bezdrátové připojení v domácnosti, kanceláři a na veřejných přístupových místech. V současné době je na světě více než 43 000 hotspotů s ověřenou interoperabilitou s mobilní technologií Intel Centrino. Notebooky s mobilní technologií Intel Centrino Wi-Fi komunikaci standardně obsahují, přináší špičkový mobilní výkon při dlouhé výdrži na baterie v lehkém, snadno přenosném provedení. Některé modely notebooků s mobilní technologií Intel Centrino jsou dostupné za cenu kolem 1 000 USD (USA).

Přehledy speciálních nabídek notebooků s bezplatnými multimediálními službami jsou uvedeny na www.intel.com/personal/special_offers/notebook_pcs.htm.

Spotřebitelé se rovněž mohou podívat na připravovanou novou generaci přenosných počítačů s mobilní technologií Intel Centrino (kódově označovanou Sonoma) na Consumer Electronics Show v Las Vegas ve dnech 6. - 9. ledna.

Společnost Intel je největším světovým výrobcem mikroprocesorů, a zároveň je předním výrobcem počítačových, síťových a komunikačních produktů. Podrobné informace o společnosti Intel jsou k dispozici na www.intel.com/pressroom nebo www.intel.com/cz/pressroom.

Intel a Intel Centrino jsou ochranné značky nebo registrované značky společnosti Intel Corporation nebo jejích dceřiných společností ve Spojených státech a dalších zemích..

* Další názvy a značky mohou být nárokovány jako vlastnictví jiných subjektů..
(1) Zdroj: NPD Group/NPD Techworld, "How green was Black Friday 2004?"

(2) Zdroj: Gartner's Global PC Forecast and Shipments Quarterly Statistics-Database Dec. 3, 2004

(3) Zdroj: 2004 Best Buy Holiday Trend Index, průzkum sestavený společností Click IQ na základě reprezentativního vzorku 1 595 lidí ve věku 15 až 55, chybová odchylka jer +/- 2 procenta.

+ Bezdrátová konektivita a některé další funkce mohou být podmíněny nákupem dalšího softwaru, služeb nebo externích doplňků. Dostupnost veřejných přípojných míst k bezdrátové síti je omezená. Výkon systému byl měřen pomocí MobileMark* 2002. Výkon systému, doba provozu na baterie, výkon a funkce bezdrátové sítě se mohou v závislosti na konkrétní hardwarové a softwarové konfiguraci lišit. Další informace naleznete na http://www.intel.com/products/centrino/more_info.

Tiskové zprávy

Diskuse