Asociace prodejců prezentační techniky doporučuje

14. 12. 2004 18:28    Rubrika: Tiskové zprávy

V závěru letošního roku se na trhu audiovizuální techniky objevilo několik novinek. „Chceme pravidelně informovat veřejnost o všem novém a zajímavém, co se v oboru děje, a proto jsme vybrali několik zajímavých novinek právě uváděných na český trh,“ řekl dnes sekretář asociace Ing. Michal Dočkal.

Nové osobní videokonference od Tandbergu

Pro závěr letošního roku připravila norská společnost Tandberg novou nabídku osobních videokonferenčních zařízení. Nové modely jsou určeny zejména jednotlivcům a malým skupinám, kteří potřebují efektivně a rychle komunikovat, sdílet aplikace a pracovat nad společným prostorem bez ohledu na vzdálenost.

První z nich, Tandberg 150, je určen zejména pro manažery a vedoucí pracovníky. Jedná se o jednoduchý systém se snadným ovládáním, který je vybaven LCD obrazovkou o velikosti 8,4“, integrovanou klávesnicí se základními ovládacími tlačítky, kamerou, mikrofonem a reproduktory. Tandberg 150 pracuje s protokolem H.323 s maximální přenosovou rychlostí 512 kbps a podporuje i video standard H.264.

Tandberg 1500 MXP je plnohodnotný videokonferenční systém, který mimo klasické funkce navíc nabízí možnost multipointu a přenosu nejen přes IP, ale rovněž přes ISDN. Základem je kvalitní audio systém a 17“ LCD displej. Tandberg 2000 MXP má 23“ širokoúhlý displej a je vybaven otočnou kamerou s možností vzdáleného ovládání. Toto zařízení je nejvhodnější pro menší pracovní skupiny, které ocení jeho mobilitu a snadné použití.

Nový ultralehký projektor

Největší výrobce LCD projektorů EPSON představil nový, pouhých 1,8 kg vážící a přitom funkcemi nabitý EPSON EMP 745. I přes malé rozměry je jeho světelný výkon úctyhodných 2500 ANSI lm s nativním rozlišením XGA (1024 x 768 pixelů). Tím tento projektor dosahuje nejlepšího poměru mezi hmotností a výkonem na trhu! Projektor je osazen mnoha vstupními konektory, které umožňují prezentaci z USB flash disku nebo z paměťové karty, připojení do LAN a dokonce je zde i možnost bezdrátového propojení na bázi Wi-Fi protokolu IEEE 802.11g! (pro představu: přenosová rychlost 54 Mbit/s). To jsou v této kategorii projektorů nadstandardní možnosti. Skvělá výbava a minimální hmotnost činí z projektoru EPSON EMP 745 ideální přístroj pro prezentování na cestách.

Nový LED displej do hal

Plnobarevný LED displej Barco Solaris LD lze snadno uvést do provozu, konfigurovat i obsluhovat a nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Představuje vysoce účinné velkoplošné digitální zobrazovací zařízení za velmi přijatelnou cenu. Dokáže lehce upoutat pozornost a oslovit velké množství lidí, což ocení zejména zadavatelé reklamy.

Barco nabízí tři modely zobrazovacího zařízení Solaris LD o velikosti displeje 120“, 140“ a 150“ s rozlišením 8 či 10 mm. Všechny komponenty potřebné pro sestavení funkčního displeje jsou součástí základní výbavy. Aplikační software byl vytvořen pro rychlou, jednoduchou konfiguraci a snadný provoz. Solaris LD reprezentuje veškeré výhody technologie LED – vysoký jas, dlouhou životnost, podmínky pro pozorování obrazu pod úhlem až 145° horizontálně i vertikálně, jednoduchou údržbu. Díky technologii zpracovávání obrazu společnosti Barco poskytuje nejlepší kvalitu obrazu po celou dobu životnosti displeje. Solaris LD přináší ostrý obraz, bez jakýchkoliv rušivých linek či spojů. Solaris LD lze použít jako digitální nosič v obchodních centrech, vestibulech, zábavních centrech, muzeích, nákupních střediscích a v dalších krytých halách, kde je jeho cílem pobavit, informovat, propagovat či inzerovat.

O APPT:

APPT vznikla v roce 1998 a v současné době sdružuje společnosti AV MEDIA,s.r.o., COMPLEX, spol.s r.o., CUE, a.s., IMAGE CZ,s.r.o., MEDIATRONIC, spol.s r.o., a NOWATRON ELEKTRONIK, spol. s r.o. Předmětem činnosti asociace je propagace oboru prezentační techniky, zprostředkování relevantních informací a garance kvality služeb poskytovaných členy asociace. Asociace se snaží také o sjednocování interpretace právních norem. Více informací o APPT naleznete na www.appt.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse