Označování originální baterie Nokia

15. 12. 2004 16:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Nejnovější krok v boji proti nebezpečným padělaným bateriím v rámci programu na označování originálních baterií Nokia

15. prosince 2004 – Společnost Nokia dnes představila svou nejnovější iniciativu v boji proti nebezpečným a nekvalitním padělaným bateriím. Ke snadnějšímu odlišení originálních baterií Nokia od baterií neznačkových zavedla společnost Nokia pro spotřebitele systém, v jehož rámci jsou všechny nové baterie označovány nálepkou s hologramem. Hologram představuje pokročilý způsob, jak pomoci spotřebitelům zjistit, že používají bezpečné a kvalitní originální baterie Nokia.

„Bezpečnost spotřebitelů je pro nás na prvním místě a budeme podnikat ještě razantnější opatření ke zvyšování informovanosti spotřebitelů o nebezpečí, které představují padělané a nekvalitní neznačkové baterie,“ uvedl Razvan Olosu, viceprezident divize Mobile Enhancements, Multimedia společnosti Nokia. „Tímto novým programem označování produktů Nokia přímo útočíme na padělatele, kteří vyrábějí potenciálně nebezpečné baterie. Díky hologramu spotřebitel pozná, zda se jedná skutečně o originální baterii Nokia.”

Nálepka na bateriích Nokia obsahuje holografický obrázek a také identifikační kód skrytý pod stíracím políčkem nálepky. Spotřebitel si může zkontrolovat holografický obrázek i podrobné údaje na nálepce, aby se ujistil, zda se jedná o originální baterii Nokia. Mezi vizuálními prvky nálepky bude symbol společnosti Nokia v podobě spojených rukou, logo originálních doplňků Nokia (Original Enhancements) a také soubor teček okolo loga originálních doplňků Nokia. Každý z těchto prvků bude viditelný pod jiným úhlem. Kromě toho si mohou uživatelé on-line nebo prostřednictvím SMS ověřit dvacetimístný identifikační kód skrytý pod stíracím políčkem nálepky.

Program společnosti Nokia na označování baterií se týká všech nových baterií v telefonních sadách, sadách baterií a sadách doplňků značky Nokia. Baterie Nokia označené hologramem již byly uvedeny do prodeje a postupně budou zaváděny na jednotlivých trzích. Originální baterie Nokia bez označení hologramem na trhu ještě nějakou dobu zůstanou. Jejich kvalita a výkon se nijak neliší od baterií prodávaných s holografickou nálepkou.

Kromě tohoto programu bude společnost Nokia i nadále spolupracovat s příslušnými orgány, aby podnikaly razantní právní kroky, včetně trestního stíhání, jež by postihovaly firmy i jednotlivce, kteří prodávají a distribuují padělané výrobky se značkou Nokia. Tyto výrobky nesplňují striktní požadavky na bezpečnost a kvalitu, které musejí splňovat originální výrobky Nokia.

V minulosti se objevily případy přehřátí neznačkových baterií do mobilních telefonů, včetně padělků baterií Nokia, což způsobilo poškození jak baterie, tak telefonu. V každém ze známých případů se jednalo buď o padělek nebo nekvalitně vyrobenou neznačkovou baterii. Díky holografické nálepce nyní budou mít spotřebitelé možnost snadněji rozpoznat originální baterie Nokia, které podléhají striktním opatřením k dodržení bezpečnosti a kvality, čímž sníží riziko ohrožení svých telefonů.

Tiskové zprávy

Diskuse