Nokia zajišťuje podporu 3G

17. 12. 2004 08:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia zajišťuje podporu při spouštění sítě třetí generace společnosti Orange ve Francii a Velké Británii


Nokia vítá spuštění komerční sítě třetí generace WCDMA společnosti Orange ve Francii a Velké Británii. Nokia je jedním z hlavních dodavatelů vybavení rádiových sítí a koncových zařízení třetí generace v obou zemích a úzce podporovala společnost Orange v dlouhodobém procesu vedoucím ke spuštění provozu této sítě.

„Jsme potěšeni, že můžeme být klíčovým partnerem společnosti Orange při tomto významném spuštění služeb na dvou klíčových trzích,“ prohlásil Tommi Uitoo, sales director pro Orange, Nokia, Networks. „Jsme velice rádi, že můžeme budovat širokopásmové mobilní sítě třetí generace se společností Orange. Považujeme to za zjevnou známku důvěry, kterou společnost Orange vkládá v naše řešení a naši schopnost poskytovat, nasazovat a podporovat vítězné systémy a produkty, ať už se jedná o sítě či koncová zařízení.“

„Jsme také hrdí na to, že Nokia je jediným dodavatelem, kterého si společnost Orange vybrala pro dodávku komplexního řešení, včetně infrastruktury i koncových zařízení,“ dodal Damien Santé, Account Director, Nokia, Networks. „Letos v dubnu použila společnost Orange France rádiovou síť společnosti Nokia k zahájení zkušebního provozu první komerční sítě třetí generace ve Francii. Získané poznatky umožnily společnostem Orange a Nokia optimalizovat síť třetí generace tak, aby dosáhla dnešní vysoké kvality služeb a zcela dozrála pro plné komerční spuštění, a to i v hustě obydlených oblastech.“

Pro společnost Orange France bude brzy k dispozici zakázková verze telefonu Nokia 6630, která bude splňovat všechny požadavky společnosti Orange na přenos videa, zprostředkování videokonferencí a surfování po internetu.

Nokia buduje od roku 2002 velkou část rádiové sítě společnosti Orange France a čerpá přitom ze svých rozsáhlých praktických zkušeností s poskytováním služeb tohoto typu. V roce 2003 byla Nokia po důkladném posouzení předchozích dodavatelských smluv znovu potvrzena jako hlavní dodavatel rádiové sítě třetí generace WCDMA pro společnost Orange ve Francii a Velké Británii. Pokrytí signálem je nyní optimální a kapacita sítě se bude v následujících měsících dále rozšiřovat.

Tiskové zprávy

Diskuse