Prestigio P171 - vylepšený LCD monitor

21. 12. 2004 11:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Prestigio P171 je vysoce ergonomický TFT LCD monitor s úhlopříčkou 17" a XGA rozlišením. Stejně jako jeho menší "bratr", monitor P151, nabízí přirozenou volbu pro korporátní zákazníky, kteří potřebují kompaktní řešení pro svoji kancelář. Oba LCD monitory mohou těžit z dobrého poměru ceny a výkonu a v tomto směru na současném trhu mohou najít jen stěží konkurenci. Displeje začala společnost Prestigio vyrábět na začátku roku 2003 a od té doby se jich prodalo přes deset tisíc.

Inženýři společnosti Prestigio se rozhodli pro aktualizaci P171, protože dnešní požadavky zákazníků na LCD monitory jsou přísnější, než v minulosti. Nová verze monitoru nabízí rychlejší dobu odezvy. Doba odezvy je pouhých 12 ms a bylo jí dosaženo i díky zbrusu nové obrazovce Samsung, patřící k nejlepším na trhu.

Další zajímavý vývoj zaznamenala certifikace monitoru P171 pro normu TCO'03. V současné době je TCO'03 poslední a nejpřísnější normou, vypracovanou organizací vlastněnou švédskou konfederací profesionálních zaměstnanců, TCO Development. Tato organizace pracuje ve shodě s vytvořením lepšího pracovního prostředí pro administrativní pracovníky a podporuje ochranu životního prostředí. Osvědčení TCO rovnež zahrnuje uhrazené poplatky za displeje v oblastech ergonomie, emise škodlivin, energie a ekologie.

LCD monitor označený příslušnou TCO, kromě jiného, poskytuje uživateli záruku vysoké kvalitu obrazu a vynikající reprodukce barev, dále pak například zaručuje možnost volby natočení úhlu displeje, značné zmenšení magnetických a elektrických polí, minimalizuje elektrostatické pole, ukazuje na nízkou spotřebu elektrické energie. Funkce úspory energie například umožňuje zlepšení pokojového klimatu, díky sníženému vyzařování tepla. A takto by se dalo jmenovat mnoho dalších vlastností.

Generální ředitel pro Střední a východní Evropu firmy Prestigio, Jozef Cerovský, řekl: "Jsme si jisti, že naši spotřebitelé vylepšení, která jsme implementovali do monitoru P171, ocení. Tento produkt byl bestsellerem v našem regionu už dříve a díky nové, lepší, obrazovce a ověřené normě kvality, potvrzené certifikátem TCO'03, se satne jistě ještě oblíbenějším."

O společnosti Prestigio
Prestigio International Inc. je jedním z nejdynamičtěji se vyvýjejících mezinárodních výrobců LCD displejů a TV přijímačů, přenosných počítačů a poslední dobou i plazmových TV přijímačů. Dříve byla společnost u expertů IT průmyslu známa jako dodavatel světových značek, které prodávali produkty společnosti pod různými názvy. V roce 2002 se však top manažeři společnosti rozhodli vstoupit na mezinárodní trh pod svojí vlastní značkou Prestigio. V roce 2003 se společnost sloučila s Canyon Technology Group, čím se výrazně rozšířil globální dosah značky Prestigio. V současnosti je společnost Prestigio aktivně spojená s EMEA regionem, který řídí prostřednictvím tří obchodních zastupitelství nacházejících se v Západní Evropě (Gorinchem, Holandsko), v Centrální a Východní Evropě (Praha, Česká republika), a v CIS (Moskva, Ruská federace).

Výrobní zařízení Prestigio v České republice splňují normy ISO 9001.

Tiskové zprávy

Diskuse