ASUS AP1600R-E2 - nový server

22. 12. 2004 09:30    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představuje 1U server s podporou dvou procesorů XEON, 16 GB paměti DDR 333, tří pevných SCSI disků a s designem umožňujícím lepší rozvod tepla

Brno, 22. 12. 2004 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), světový hráč na poli vysoce výkonných serverových systémů, dnes představil 1U server AP1600R-E2 (CS3), který umožňuje osazení dvěma procesory značky Intel® Xeon™, paměťmi o taktu DDR 333 a maximální kapacitě až 16 GB a třemi pevnými SCSI disky určenými pro uchovávání velkého množství dat. Díky stylovému černému zpracování krytu je AP1600R-E2 (CS3) špičkou jak uvnitř, tak navenek. Již není potřeba schovávat servery v přítmí serverových farem.

Nekompromisní výkony, vysoká škálovatelnost a snadná údržba systému

Systém AP1600R-E2 (CS3), jenž umožňuje použití dvou procesorů Xeon, osazení serveru paměťmi o taktu DDR 333 a kapacitě až 16 GB a třemi pevnými SCSI disky, o které se stará zabudovaný SCSI řadič, nabízí jak vysoký výkon při zpracování vstupních požadavků, tak velkou kapacitu pro úschovu dat. O mimořádnou škálovatelnost se stará 64-bitový PCI-X slot, pro vysoký výkon při práci v síti pak obsahuje systém duální ethernetové řešení umožňující připojení jak k 1 Gbps sítím, tak k sítím o rychlostech 10/100 Mbps. Za účelem zjednodušení správy systému byla do čelního panelu serveru AP1600R-E2 (CS3) zabudována šestice LED diod, které poskytují potřebné údaje související se stavem systému, a dále také CD-ROM a disketová mechanika pro urychlení instalace ovladačů.

Cenově výhodný ochránce vašich dat

Server AP1600R-E2 (CS3) obsahuje bezkanálovou RAID (ZCR) kartu, která je z hlediska omezených možností dalších rozšiřování 1U serverů velice výhodná. Nejenom, že využívá zabudovaného PCI slotu, ale také podporuje funkce technologie RAID 0, 1 a 5. Toto řešení představuje cenově mnohem dostupnější alternativu klasických jedno- či dvoukanálových RAID karet.

Prověřený systém řízení proudění tepla pomocí systémových větráčků

K uchlazení dvojice vysoce výkonných procesorů využívá server AP1600R-E2 (CS3) osvědčený systém řízení proudění tepla, který využívá osmi systémových chladících jednotek. Díky čtyřem větráčkům typu 4056 (určeného pro chlazení procesoru) a čtyřem větráčkům typu 4028 (určených pro chlazení přídavných karet, elektrického zdroje a zadního panelu) vyniká tento server vynikajícími tepelnými vlastnostmi zabraňujícími přehřívání systému. Jednoduše navržené větráčky umožňují snadnou a rychlou výměnu, která tak vede ke snížení doby nutné k údržbě systému.

Nejjednodušší instalace

Zapojení serveru AP1600R-E2 (CS3) do skříně představuje díky inovativnímu návrhu vlastnímu všem výrobkům společnosti ASUS rychlý a snadný proces. Server stačí položit na čtyřdílný držák (klasická řešení sestávají ze šesti dílů), dotáhnout dva šrouby (bez nutnosti použití jakéhokoliv nářadí) a je po starostech. Případnou systémovou údržbu je pak možné provádět při odejmutí horního krytu bez nutnosti vyjímání serveru ze skříně.

Konfigurace ASUS AP1600R-E2 (CS3):

• Procesor: Duální Intel Xeon, 1 MB L2 cache, frekvence až 3,6 GHz• Paměť: DDR333 ECC, až 16 GB • Expanzní sloty: 1 x full-height full-length 64-bit/133MHz/3.3V PCI-X slot• Podpora 3x hot swap SCSI pevných disků• Dual-channel Ultra 320 SCSI řadič • 2x GibabitLAN

O společnosti ASUS

ASUSTeK Computer Inc. je vedoucí společností v oblasti základních desek a celosvětovým výrobcem desktopových systémů Barebone, notebooků, kapesních počítačů, IA zařízení, serverů, grafických karet, širokopásmových modemů, bezdrátových řešení, optických mechanik a síťových zařízení. ASUSTeK je připraven neustále přicházet s novými špičkovými technologiemi a poskytovat všem zákazníkům nejhodnotnější řešení, v nejvyšší kvalitě. Společnost patří již od roku 1998 do žebříčku BusinessWeek`s „InfoTech 100“.

Tiskové zprávy

Diskuse