Acer na Slovensku

27. 12. 2004 10:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Údaje o trhu informačných technológií ukazujú, že celkový predaj počítačov v oblasti EMEA (Európa, Stredný východ a Afrika) v treťom štvrťroku 2004 zaznamenal v priemere nárast o 18,5% v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2003.

V týchto podmienkach dosiahla spoločnosť Acer vynikajúci úspech, pretože obsadila tretie miesto v celkovom predaji osobných počítačov v oblasti EMEA a zaznamenala nárast 57,5%.

“Jedným z našich cie\xB5ov bolo získať tretie miesto v celkovom predaji osobných počítačov v oblasti EMEA do roku 2005. Tento cie\xB5 sme dosiahli už v roku 2004, čiže omnoho sk\xF4r, než sme očakávali,“ uviedol Lanci, „a teraz sa sústredime na upevnenie tejto pozície. Spoločnosť Acer bude teda i naďalej venovať pozornosť požiadavkám trhu, aby bola schopná okamžite a priebežne ponúkať komplexné riešenie: toto postavenie je odmenou za všetko naše úsilie, ktoré sme doteraz vynaložili.“

Spoločnosť Acer Czech Republic zaznamenala na Slovensku vynikajúci úspech v treťom štvrťroku 2004: obsadila prvé miesto v predaji mobilných počítačov a potvrdila tak svoju dominantnú pozíciu na trhu notebookov. Dosiahla medziročný nárast 84% v porovnaní s rokom 2003 a podiel na trhu 31%. V celkovom predaji osobných počítačov obsadila štvrtú priečku s podielom 8% a medziročným nárastom 85,7%.

„Preh\xB5adná, pružná a dynamická organizácia schopná okamžite prijať rozhodnutia dokazuje, že Acer je spoločnosť, ktorá dokáže efektívne uspokojiť potreby trhu,“ prehlásil Tomáš Čech, Country Manager společnosti Acer pro Polsko, Českou republiku a Slovensko. „Je potrebné upozorniť na naše neutíchajúce úsilie v oblasti výskumu a vývoja riešení zameraných na zbližovanie digitálnych technológií: nové výrobkové rady, ktoré zah\xE0ňajú LCD televízory, digitálne fotoaparáry i mediálne centrá, založené na našom softvéri, spolu s predajom zameraným na zákazníka a riešeniami určenými pre profesionálnych užívate\xB5ov i spotrebite\xB5a, tvoria základy našej stratégie, ktorá nám umožnila stať sa významnou celosvetovou značkou.“

Spoločnosť Acer získala uznanie prijatím jasnej a naprosto výnimočnej stratégie nepriameho predaja v celosvetovom merítku. Na IT trhu je považovaná za spoločnosť, ktorá patrí k najspo\xB5ahlivejšie a najlepšie organizovaným.