Red Hat a IBM - certifikace softwaru pro Linux

29. 12. 2004 09:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový program nabídne technologii a služby na urychlení migrace softwarových aplikací na Linux

Red Hat, Inc. (Nasdaq: RHAT), přední světový poskytovatel open source řešení pro podniky, společně s IBM oznámil spuštění programu Linux ISV Certification Support. Program realizovaný prostřednictvím středisek IBM Innovation Centre for Business Partners v Hursley (Velká Británie), Moskvě (Rusko), Paříži (Francie) a Stuttgartu (Německo) poskytuje podporu nezávislým dodavatelům softwaru (ISV), kteří chtějí certifikovat své aplikace pro Red Hat Enterprise Linux na hardwaru IBM a s middlewarem IBM.

V rámci dohody bude společnost Red Hat poskytovat technologii a služby podpory, zatímco obchodní partner získá přístup ke střediskům IBM Innovation Centre, mezi jejichž služby patří podpora v průběhu portování řešení buď na místě ve středisku, nebo vzdáleně. Spojené prostředky umožní dodavatelům softwaru projít důkladným procesem certifikace, který jim a jejich zákazníkům zaručí, že aplikace budou fungovat podle očekávání. Další informace o programu Linux ISV Certification Support mohou zájemci získat na adrese http://www.europe.redhat.com/partners/innovation, kde vyplní registrační formulář. Aby dodavatelé softwaru získali přístup ke střediskům IBM Innovation Centre, musí se stát členy programu IBM PartnerWorld (vstup je bezplatný) a podat žádost (Enablement Request).

Síť středisek IBM Innovation Centre je součástí širší globální iniciativy, v jejímž rámci vydává IBM zhruba miliardu dolarů na podporu obchodních partnerů prostřednictvím vzdělávacích, migračních a testovacích služeb. Dvě třetiny z více než 6 500 nových linuxových aplikací, které jsou vyvíjeny na softwaru IBM, v současné době vytvářejí firemní vývojáři, což je jasným signálem, že na Linux přechází čím dál více firem. Třetinu z těchto aplikací vytvářejí nezávislí dodavatelé softwaru.

Tiskové zprávy

Diskuse