Acer Aspire RC950 - domácí počítač

16. 12. 2004 11:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řada Acer Aspire RC950 představuje novou koncepci multifunkčních domácích systémů, jež společnost Intel označuje za osobní počítače pro „digitální domov“ a které současně naplňují koncepci “centra zábavy”. Stále větší počet uživatelů chce ovládat osobní počítač na větší vzdálenost, než umožňuje běžná klávesnice. Počítač RC950 však může být ovládán také vhodně umístěným ovládacím prvkem Super Dial, který umožňuje spuštění některého z několika dostupných režimů.

Acer Aspire RC950 - domácí počítač

Systém nabízí volitelný režim pro přehrávání filmů z optických disků nebo jiných digitálních médií, režim pro sledování televizního vysílání doplněný integrovaným videorekordérem s funkcí nahrávání s časovým posunem, přehrávačem pro poslech hudby, rozhlasem, fotoalbem s možností sledování obrázkových prezentací a přirozeně výkonným a komplexně vybaveným osobním počítačem.

Moderní design byl navržen s ohledem na přiblížení výpočetní techniky člověku. Nové osobní počítače obsahují úplný soubor nástrojů pro široké využití nejnovějších technologií. Počítače Aspire RC950 nabízejí výrazně vyšší výkon i díky použitému čipsetu Intel® 915G, procesorům Intel® Pentium® 4 a grafickému standardu PCI Express.

Všechny modely Acer Aspire RC950 jsou osazeny procesory Intel® Pentium® 4 s 800 MHz FSB a s integrovanou technologií Intel® Hyper-Threading™ a čipsetem Intel® 915G. Počítač je osazen opreční pamětí 512 MB DDR400 Dual Channel, která může být rozšířena až na 4 GB, dále pevným diskem S-ATA 7200 min. s minimální velikostí 250 GB a volitelnými grafickými kartami, které zajistí maximální výkon. Acer Aspire RC950 nabízí prostorový zvuk nové generace High Definition 7.1 Surround Sound, který zaručuje poslech v nejvyšší kvalitě při přehrávání hudby i filmů.

Acer Aspire RC950 je vybaven praktickou čtečkou paměťových karet typu 7 v 1, která je umístěna na čelním panelu a podporuje nejnovější média pro ukládání digitálních souborů, jako např. Memory Stick PRO™, CompactFlash™ typ I, CompactFlash™ typ II, SmartMedia, Secure Digital, MultiMediaCard a xD-Picture Card.™. Na čelním panelu se nacházejí rovněž dva porty USB 2.0, port IEEE 1394 FireWire a dále konektory pro připojení reproduktoru a mikrofonu.

Na zadní straně počítače jsou umístěny kromě obvyklého portu PS/2, sériového a paralelního portu, portu VGA dva další porty USB 2.0, druhý port IEEE 1394 FireWire, běžné audio konektory, speciální koaxiální a optický audio výstup SPDIF pro připojení hi-fi systémů, výstupy pro televizi, standardní počítačovou síť a telefonní linku.

Počítač Acer Aspire RC950 může být rychle a snadno připojen k lokální síti a internetu integrovanou gigabytovou kartou resp. modemem. Uživatelé, kteří používají nejrůznější periferní zařízení, ocení porty umístěné na předním panelu pro připojení sluchátek, mikrofonu, digitálního fotoaparátu, skeneru nebo digitální kamery při stahování snímků do počítače. Acer Aspire RC950 je dodáván ve stříbrno-černém šasi typu minitower. Počítač je doplněn bezdrátovou myší, klávesnicí a dálkovým ovladačem.

Počítač je dodáván s předinstalovaným operačním systémem Microsoft® Windows® XP Home a softwarem, který zahrnuje nejen úplný soubor utilit pro optimalizaci konfigurace, ale i doplňkové programy, jako např. Norton Antivirus® 2003 s možností aktualizace přímo na internetu, Adobe® Acrobat® Reader®, PowerDVD pro přehrávání disků DVD-ROM a NTI CD Maker™.

Acer Aspire RC950 předznamenává zrod nové koncepce centra pro zábavu. Výkonný systém nabízí vynikající výkon, podporu digitálních standardů, široké možnosti používání periferních zařízení a přístup k internetu. Acer Aspire RC950 představuje naprosto jedinečné zařízení na trhu - jediným pohybem ruky nebo stisknutím tlačítka můžete přehrávat a nahrávat videofilmy, sledovat televizní vysílání, předvádět fotografie anebo poslouchat hudbu a FM rádio.

Tiskové zprávy

Diskuse