Intel rozšiřuje investIce do digitální domácnosti

3. 1. 2005 13:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové investice 200milionového (\$) fondu Intel Digital Home Fund směřují poprvé do společnosti Gteko, dodavatele softwaru pro zjednodušení a podporu síťového provozu. Dále se jedná o navýšení investic do firem Synacor, poskytovatele portálu a technologií pro dodávku ucelených on-line služeb a Zinio Systems, distributora digitálních časopisů.

Konkrétní podmínky investic nebyly zveřejněny.

„Cílem těchto investic je podpora širokého přijetí, používání a sdílení digitální zábavy a obsahu – včetně hudby, her, zpráv a videa – mezi různými zařízeními v domácnosti i jinde,“ řekl Scott Darling, ředitel sekce digitální domácnost a viceprezident Intel Capital. „V investicích chceme pokračovat i v příštím roce. Směřovat budou do firem usnadňujících spolupráci počítačů a spotřební elektroniky a společností, které poskytují prostřednictvím IP sítí kvalitní obsah.“

Gteko, z města Ra’anana v Izraeli, zajišťuje software a technickou podporu pro přední technologické společnosti (například HP, Cisco-Linksys a Canon) v oblasti automatizace určitých technických úkonů, jako je výchozí konfigurace domácí sítě milionů uživatelů po celém světě. Další informace o společnosti Gteko jsou k dispozici na www.gteko.com.

Společnost Synacor, z Buffala v USA, nabízí portály a technologie pro poskytovatele internetových služeb (ISP). Řešení umožňuje snadnou nabídku celého balíku bezplatných i placených zábavních, vzdělávacích a dalších služeb na internetových portálech. Do její platformy Portelus™ je v tuto chvíli integrováno více než 30 poskytovatelů obsahu a služeb. Společnost Synacor aplikuje na Internetu model podobný kabelovým televizím a zajišťuje pro ISP jednu z nejširších nabídek různých předplacených služeb z jednoho zdroje. Síť má v tuto chvíli již více než 5 milionů širokopásmově připojených uživatelů. Intel Capital do společnosti Synacor investoval poprvé v roce 2003. Další informace viz www.synacor.com.

Firma Zinio převádí časopisy do digitálního formátu, který kopíruje vzhled tištěné verze a elektronicky je doručuje předplatitelům. Tato společnost ze San Franciska již doručila více než 1,6 milionům uživatelů z 232 zemí přes 26 milionů digitálních časopisů 200 nejpopulárnějších titulů, jako je BusinessWeek, Motor Trend, Popular Science či U.S. News & World Report. Podle nejnovějšího auditu Audit Bureau of Circulation a zprávy BPA Worldwide Publisher Statements se této firmě podařilo získat 61 procent auditovaného trhu digitálních časopisů. Intel Capital do společnosti Zinio investoval poprvé v roce 2002. Další informace jsou k dispozici na www.zinio.com.

„Od založení fondu pro podporu digitální domácnosti, zhruba před rokem, jsme ohlásili 12 investic,“ dodává Scott Darling. „Společnosti, do kterých jsme investovali, významným způsobem přispěly k rozvoji propojení počítačů a spotřební elektroniky, zjednodušení jejich používání a vytvořily prostor ke vzniku nových služeb v oblasti poskytování digitální zábavy a informací.“

Mezi dříve ohlášené investice Intel Digital Home Fund patří investice do společností BridgeCo AG, Cablematrix Inc., Digital 5, Inc., Envivio Inc., Mediabolic Inc., Pure Networks Inc., Staccato Communications Inc., Trymedia Systems Inc. a Wisair Ltd.

Intel Capital je strategický investiční nástroj společnosti Intel, zaměřený na kapitálové investice a akvizice podporující internetovou ekonomii a strategické zájmy společnosti Intel. Intel Capital investuje do společností operujících v oblasti hardwaru, softwaru a služeb v různých tržních segmentech, včetně výpočetních a síťových zařízení a bezdrátové komunikace.

Tiskové zprávy

Diskuse