ASUS NCLV-DS - základní deska

6. 1. 2005 15:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Základní deska NCLV-DS o frekvenci FSB 800 MHz je uzpůsobena pro procesory Intel Xeon a osazena čipovou sadou EM64T, která podporuje nejenom stávající 32-bitové aplikace, ale také budoucí 64-bitové. Díky 16 GB paměti DDR o taktu 333 MHz nabízí tato deska dostupné paměťové řešení s velkou datovou šířkou potřebnou pro rychlé datové přenosy. Další velkou výhodou, kterou NCLV-DS přináší svým uživatelům, je její škálovatelnost. Díky portu x4 PCI Express (s využitím konektoru x8) podporuje deska rozšiřující karty pro účely navýšení výkonu systému.

ASUS NCLV-DS - základní deska

Zajímavostí je také použití dvou gigabitových řadičů pro sítě LAN, které najdou své uplatnění zejména v prostředí serverových sítí. Toto uspořádání umožňuje využití většího rozsahu pro účely datových přenosů a záložní připojení do sítě v situaci, kdy jedna z těchto dvou karet selže.

Stabilita, výhodný poměr cena/výkon a vysoká výbava - to jsou základní ukazatele kvality serveru. K monitorování těchto ukazatelů je potřeba spolehlivý nástroj - a tím je aplikace ASWM 2.0 (ASUS System Web-based Management), který umožňuje technikům snadno a vzdáleně monitorovat, spravovat a řídit tyto systémy. Běžná řešení pro správu systému a jeho údržbu zabírají mnoho času a jsou velmi neefektivní. Za běžných okolností musí při selhání systému technici nejdříve pochopit, s čím se potýkají, následně server otevřít a zjistit, zda se jedná o poruchu na hardwarové či softwarové úrovni. Všechny tyto činnosti je možné díky ASWM 2.0 zapomenout. Pouhých několik klepnutí myši postačuje ke zjištění stavu serveru, a to i tehdy, pokud je umístěn mimo váš dosah.

Základní deska NCLV-DS byla navržena pro rozvážné uživatele, kteří požadují vynikající výkony a rozsáhlou škálu výbavy. Jedná se o vynikající základ pro provoz datových serverů, webových serverů, vysoce výkonných clusterů a podobně.

Shrnutí technických parametrů:
- Procesor: Dual Intel Xeon, s technologií EM64T
- Čipset: Intel E7320 MCH + Intel 6300ESB ICH
- SCSI: Adapter AIC-7901
- Paměť: Dual-channel PC-2700 ECC Registered, až 16 GB
- Možnosti rozšíření: 1x PCI Express x4 (přes x8 konektor), 2x PCI-X, 2x PCI
- Management software: ASWM 2.0
- Rozměr desky: 12“ x 10,5“, CEB 1.01 kompatibilní
- Integrovaná LAN: Broadcom BCM5721 PCI Express a BCM5705E PCI Gigabit řadič

Tiskové zprávy

Diskuse