Intel - doporučení pro mobilitu v roce 2005

6. 1. 2005 15:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Podle čínského kalendáře je rok 2005 rokem kohouta. V pomyslném technologickém kalendáři bychom však našli spíše rok mobility. V této souvislosti si společnost Intel dovoluje předložit 10 doporučení na novoroční předsevzetí v oblasti mobility:

1. Vyhrajte s mobilitou: Při příležitosti měsíce mobility jsou od 6. ledna k dispozici Yahoo! Maps* s přehledem hotspotů certifikovaných pro mobilní technologii Intel® Centrino™ a lze zde rovněž vyhrát notebook Sony* s novou generací mobilní technologie Intel Centrino, kódově označované Sonoma. Další ceny zahrnují filmy ke stažení z Movielink a hudbu z Musicmatch. Každý účastník navíc získá přístup na Yahoo! Games on Demand* na jeden měsíc zdarma. Přístup je přes www.mobilitymonth.com nebo maps.yahoo.com, přes odkaz „Mobility Month“.

2. Rozpohybujte domácí zábavu: v lednu společnost Intel uvádí platformu Sonoma, která umožňuje osadit mobilní zábavní počítače výkonnější grafikou pro špičkové přehrávání DVD a hraní her, se zvukem jako v kině a TV tunerem ExpressCard* (na trh budou uvedeny v blízké době). Na veletrhu Consumer Electronics Show v Las Vegas, od 6. do 9. ledna, budou k vidění nejnovější notebooky „vše v jednom“ s novou generací mobilní technologie Intel Centrino, které spojují funkce PDA, DVD a MP3 přehrávačů a mobilní herní konzole.

3. Vezměte notebook na dovolenou: nahrajte si své oblíbené televizní pořady na domácím Entertainment PC s procesorem Intel® Pentium® 4 a vezměte si je v notebooku sebou na cesty. Díky notebooku můžete být neustále v kontaktu s přáteli či s rodinou, ukládat si a posílat digitální fotografie, nahradit těžké turistické průvodce a aktualizovat rodinné fotografické album na webu. Pro bezdrátové cestovatele může být zajímavým cílem filmový festival Sundance Film Festival v Park City, v Utahu, USA, od 20. do 30. ledna, kde budou nominované filmy dostupné ve WiMAX kavárnách a saloncích i ve formě streaming videa.

4. Vyrazte si za zábavou: Novinky ze světa showbusinessu a módy či vyhlašování Zlatého glóbu se nejlépe sledují v elegantní kavárně nebo pasáži s Wi-Fi komunikací. Aktuální novinky budou až do vyhlášení cen Golden Globe*, včetně ceremoniálu dne 16. ledna, k vidění v rámci "ET Inside the Golden Globe Awards" na Yahoo!, et.tv.yahoo.com/micro/globes2005/, kterou sponzoruje právě mobilní technologie Intel Centrino.

5. Shoďte kila: Nějaká forma diety patří k oblíbeným novoročním předsevzetím, stejně tak v oblasti techniky jsou moderní nové, tenké notebooky a ne staré, objemné modely. Mobilní technologie Intel Centrino umožňuje konstrukci tenčích, lehčích notebooků s delším provozem na baterie a integrovanou bezdrátovou sítí.

6. Zůstávejte ve vizuálním kontaktu: Kamery pro videokonference jsou nyní k dostání i pro notebooky, takže videokonference s přáteli jsou možné po celém světě na více než 56 000 přípojných bodech verifikovaných pro mobilní technologii Intel Centrino.

7. Pracujte chytře – ne déle: Ať už letíte letadlem nebo čekáte na děti v kroužku, díky mobilní technice můžete každý kousek volného času využít k práci, a uvolnit si tak zbývající část dne na jiné důležité činnosti.

8. Vzdělání i zábava: Notebooky se stávají mobilní knihovnou na všech vzdělávacích stupních. Studenti mají informace dostupné on-line prostřednictvím hotspotů ve školách, v kavárnách, knihovnách a na kolejích. Nové notebooky s mobilní technologií Intel Centrino, které budou uvedeny tento měsíc, coby zábavní zařízení „vše v jednom“, užitek ještě dále násobí – uvolňují na kolejích prostor pro jinou nezbytnou výbavu.

9. Udělejte si detašované pracoviště v kavárně: Pokročilá bezdrátová komunikace a rostoucí množství přístupových bodů oživuje kavárenské nálady na mnoha místech na světa – kdo by si rád neodpočinul v příjemném křesílku a přitom nevyřídil nezbytnou práci na notebooku.

10. Využití či recyklace staré techniky: Pokud jste již přešli na nové notebooky „vše v jednom“ s vylepšenou grafikou a zvukovým výstupem, možná budete chtít starý DVD přehrávač nebo věž darovat na dobročinné účely. Staré počítače můžete věnovat nějaké vzdělávací instituci nebo je nechat ekologicky zrecyklovat. Dobré rady jsou k dispozici na www.eiae.org a www.intel.com/education/recycling_computers/strut.htm.

Tiskové zprávy

Diskuse