Nová DVD vypalovací mechanika ASUS DRW-1608P

7. 1. 2005 15:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Na jednovrstvá DVD±R média je možno vypalovat rychlostí až 16x, na dvouvrstvá DVD±R média je možno zapisovat rychlostí 6-ti násobnou.

Nová DVD vypalovací mechanika ASUS DRW-1608P

Díky zvyšující se popularitě multimediální zábavy, zejména v oblasti videa a audia, rostou nároky na kvalitu a dostatečnou kapacitu zálohovacích zařízení. ASUS DRW-1608P podporuje nejnovější technologii pro zápis na dvouvrstvá média, díky čemuž je možno zapsat na jediný DVD disk až 8,5 GB dat. Oproti klasickým DVD diskům s kapacitou 4,7 GB je to tedy zdvojnásobení místa pro ukládání dat. Na jediný disk se tak například vejdou více než 4 hodiny kvalitního videa. Navíc lze díky nové technologii využívající dvou vrstev dosáhnout na jediné straně disku plné jeho kapacity bez nutnosti jej obracet.

U optických mechanik je důležitá podpora co největšího množství formátů médií. ASUS DRW-1608P nabízí širokou škálu formátů. Zapisovat může na DVD+R i DVD-R až 16-ti násobnou rychlostí a je schopna číst a zapisovat i na přepisovatelná média či média dvojvrstvá. Mechnika dále umožňuje zapisovat a číst: 6x DVD-RW, 8x DVD+RW, 16x DVD-ROM, 40x CD-R, 24x CD-RW a 40x CD-ROM.

ASUS DRW-1608P obsahuje několik pokrokových technologií, které byly vyvinuty speciálně pro optické mechaniky společnosti ASUS:

FlextraLink™ - konec zničeným médiím
Nejčastější průvodní jev neúspěšného vypalování - zničené médium - bývá často způsoben podtečením zásobníku, kdy není systém schopen dodat vypalovací mechanice potřebná data a vznikají tak na disku „prázdná místa“. Technologie FlextraLink™ pomáhá těmto problémům předejít zapamatováním si pozice, na které vypalování naposledy probíhalo. Po obnovení toku dat pak dokáže zařízení samo určit, na kterém místě má ve vypalování pokračovat.

FlextraSpeed™ - Automatická volba optimální rychlosti záznamu
Technologie FlextraSpeed™ se používá k neustálému monitorování vypalovaného média a automaticky volí optimální rychlost zápisu, která zajistí nejvyšší možnou kvalitu záznamu. Výsledkem je vysoká přesnost a spolehlivost při čtení/záznamu/přepisování libovolného certifikovaného média bez ohledu na zvolený formát. Automatická volba optimální rychlosti záznamu rovněž pomáhá snížit hlučnost, prodloužit životnost hnacího motorku v mechanice a snížit nároky na procesor.

DDSS II - Výjimečná stabilita
Technologii DDSS II (Double Dynamic Suspension System II) představila společnost ASUS jako cestu ke snížení vibrací. Smyslem této inovace je snížit vibrace způsobené středovým motorkem a zamezit rezonancím jak mezi jednotlivými díly mechaniky samotné, tak i mezi mechanikou a skříní počítače. Úkolem technologie DDSS II je stabilizovat čtecí/vypalovací hlavu v horizontálním i vertikálním směru, čehož výsledkem je snížení vibrací a hluku způsobeného rychle se točícím motorkem.

LCT - Přesné zaměřování na disky nepravidelných tvarů
Technologie LCT (Liquid Crystal Tilt) zajišťuje při záznamu nebo při přehrávání disků nepravidelných tvarů či disků s netradičními povrchy vyšší přesnost při vedení čtecí/vypalovací hlavy.

Veškeré zde uvedené technologie společnosti ASUS mají minimální nároky na systém a umožňují uživateli práci s jinými aplikacemi i v průběhu samotného záznamu dat na médium.

Technické parametry:
-Rychlosti zápisu a čtení: 16x DVD-Write/6x DVD-RW/16x DVD+Write/8x DVD+ReWrite/6x DVD±R (DL)/16x DVD-ROM/40x CD-Write/24x CD-ReWrite/40x CD-ROM
- Možnost vertikální i horizontální montáže
- Podpora: DAO, TAO, SAO, Packet Write
- Podpora OS: Windows XP/NT/ME/2000/98SE
- Mnohonásobné formáty: DVD-ROM, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, DVD-RAM, CD-R, CD-RW, CD-DA, CD-ROM Mode1, CD-ROM/XA Mode2, Photo CD, CD-I, CD-Extra, CD-Text
- Balení obsahuje nejnovější software NERO & ULEAD