LCD monitor Acer AL2032w získává cenu za design

7. 1. 2005 16:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer LCD monitor AL2032w získal prestižní ocenění iF (International Forum Design) za design pro rok 2005. Cena iF, kterou uděluje jedna z nejznámějších institucí zaměřených na design Design Zentrum Nordrhein Westfalen, se stala symbolem vynikajícího designu. Zisk tohoto ocenění ukazuje význam, jaký Acer přikládá designu a inovaci.

LCD monitor Acer AL2032w získává cenu za design

"Jsme poctěni, že LCD monitory Acer byly vybrány porotou ceny iF organizace Design Zentrum Nordrhein Westfalen," prohlásil Gianfranco Lanci, president Acer EMEA a International Operation Business Group (IOBG) a od počátku ledna 2005 navíc také president Acer Inc. "Ocenění dokazuje, že odborníci na průmyslový design oceňují úsilí, jež věnujeme spojení komplexních funkcí, konektivity a inovativního designu v našich výrobcích, které jsou zaměřeny na splnění potřeb zákazníků."

Porota prestižní soutěže iF, složená z nejvýznamnějších mezinárodních designerů, posuzovala cca. 1900 výrobků, které v letošním roce přihlásilo 740 účastníků z 31 zemí. Kritéria pro hodnocení zahrnovala design, kvalitu, zpracování, použité materiály, stupeň inovace, šetrnost k životnímu prostředí, ergonomii, bezpečnost, hodnotu a aplikaci značky.

Podle poradenské organizace pro oblast monitorů Bryan Norris Associates ukázal průzkum západoevropského trhu LCD monitorů, který proběhl ve 3. čtvrtletí roku 2004, že Acer je nejprodávanější značkou se 14% podílem na trhu. Společnost Acer se stala rovněž jedničkou v prodeji monitorů v pěti západoevropských zemích - ve Švýcarsku, Itálii, Španělsku, Belgii a Nizozemí.

Elegantní, širokoúhlý displej Acer AL2032w splňuje vysoké nároky spotřebitelů, kteří dokáží ocenit moderní design, nejnovější technologie a vysokou míru inovace. Monitor je vybaven nejnovější technologií LCD a vysokou připojitelností, a nabízí tak univerzální využití v kanceláři i v domácnosti.

Monitor AL2032w, umožňuje připojení nejmodernější zařízení s digitálním, S-video, kompozitním a televizního rohraními, čímž je zajištěna jeho univerzálnost a mnohostranné využití. Společnost Acer hodlá v prvním čtvrtletí 2005 uvést na trh novou prestižní řadu výrobků, která bude zahrnovat AL1732, AL1932 a AL2032w.