IBM - software, který se přizpůsobuje bezpečnostním hrozbám

10. 1. 2005 18:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Autonomní software pro správu zabezpečení propojuje informační technologii s podnikovými procesy a řeší dodržování předpisů, provozuschopnost a náklady

IBM rozšířilo svůj software pro správu zabezpečení a poskytování prostředků o nové autonomní funkce, které mají lépe automatizovat správu zabezpečení, aby firmy mohly vynakládat méně prostředků a peněz na zabezpečení a více se soustředit na hlavní cíle svého podnikání.

Nové autonomní funkce produktů IBM Tivoli Security Compliance Manager a IBM Tivoli Provisioning Manager pomáhají odstraňovat škody a výpadky, které v sítích způsobují viry, červy a další bezpečnostní hrozby, a minimalizují jejich dopad na každodenní provoz firmy.

IBM Tivoli Security Compliance Manager je nyní integrován s řešením Cisco Secure Access Control Server, které povoluje nebo blokuje přístup k síti na základě toho, zda jednotlivá počítačová zařízení vyhovují určeným bezpečnostním parametrům. IBM Tivoli Provisioning Manager obsahuje nové pracovní procesy pro nápravu po bezpečnostních incidentech a nástroje pro správu systémů, které umožňují automaticky opravit zařízení, jež porušují podnikové zásady zabezpečení.

Zdokonalený software IBM:

IBM Tivoli Security Compliance Manager 5.1 automaticky prověřuje zařízení připojovaná k síti a označuje systémy, jež nevyhovují podnikovým zásadám zabezpečení. Ověřuje, zda zařízení vyhovuje platným zásadám zabezpečení, například zda jsou v něm nainstalovány nejnovější opravy operačního systému, nejnovější verze antivirového softwaru, zda používá dostatečně silné heslo atd.

IBM Tivoli Provisioning Manager 2.1 opravuje nevyhovující zařízení, aby vyhovovala firemním zásadám zabezpečení. Pomocí pracovních procesů pro nápravu zabezpečení a správu systémů automatizuje jednoduché úlohy, například výzvy uživatelům, aby používali silnější hesla, i složitější úkoly jako instalaci aktualizací operačního softwaru a antivirového softwaru. Technologie IBM umožňuje organizacím automaticky poskytovat určité prostředky v celém prostředí IT a reagovat na změny zabezpečení a pracovních úloh IT. Pomáhá dosahovat vyšší efektivity a šetřit manuální práci.

Software IBM pomáhá firmám propojit informační technologii s podnikovými procesy. Umožňuje jim reagovat na potřeby zákazníků, bezpečně integrovat jejich systémy s partnery, dodavateli a dalšími stranami a přizpůsobovat se měnícím podmínkám v byznysu.

Tiskové zprávy

Diskuse