Nová počítačová herna v Karlových Varech

10. 1. 2005 18:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová počítačová herna v Karlových Varech Battlezone otevírá svoji druhou pobočku za podpory společnosti Intel

Nová počítačová herna v Karlových Varech

Karlovy Vary, 10. ledna 2005 – Dnešním dnem byla v Karlových Varech otevřena druhá pobočka počítačové herny Battlezone. Stalo se tak takřka na den po roce od otevření pražské provozovny.

Na 19ti počítačích značky Comfor, osazených nejmodernějšími procesory Intel® Pentium® 4 560 s technologií Hyper-Threading (3,6 GHz), si zde zájemci mohou zahrát více než tři desítky počítačových her – Counter Strike, Day of Defeat, Half-Life, Warcraft III, Starcraft, Need for Speed, Painkiller, Battlefield 1942 aj., přičemž jejich sortiment se bude do budoucna dále rozšiřovat.

Síť heren Battlezone vzniká za významné podpory firem z oblasti informačních technologií - Intel, IDG, ATComputers, InWay a Microsoft. Je tak zaručeno maximálně kvalitní zázemí nejen pro amatérské, ale i profesionální hráče. V pražské Battlezone v loňském roce proběhla řada mezistátních utkání včetně zápasů české representace. Hráči se odsud kvalifikovali na mistrovství světa v počítačových hrách – World Cyber Games 2004 v San Franciscu. Jako místo pro tréninky si Battlezone zvolila řada předních českých herních týmů.

Stejné podmínky a zázemí budou mít nyní hráči z Karlových Varů a okolí. Battlezone nabídne možnost tréninků vybraným herním klanům a široké veřejnosti pak celou škálu místních i mezihernových turnajů. Jako motivací pro hráče bude pak nově spuštěný speciální žebříček monitorující jejich dovednosti ve hře Counter Strike. Ta je v současnosti nejhranější týmovou hrou s nejvyššími turnajovými dotacemi, dosahujícími desítek tisíc dolarů.

Počítačová herna Battlezone sídlí v Moravské ulici 30/1071, Karlovy Vary a otevřena je každý den od 10:00 do více než 24:00 hodin. Více informací na www.battlezone.cz.

Hyper-Threading™ technologie
HT technologie aplikacím umožňuje „vidět“ namísto jednoho procesoru procesory dva. Software, který je napsán tak, aby byl schopen provozovat souběžně více „vláken“ (angl. threads), může tuto technologii plně využít. HT technologie byla nejprve uvedena na serverech a pracovních stanicích, nyní je však dostupná i na stolních počítačích.

Uvedení technologie Hyper-Threading v procesorech Intel® Pentium® 4 je poslední z mnoha kroků neustálého vývoje PC. HT technologie umožňuje udělat za stejnou dobu více – počítač s HT technologií dokáže v prostředí multitaskingu efektivněji obsloužit několik aplikací současně, například antivirovou kontrolu emailových zpráv během práce s rituálními fotkami – to je možné díky zpracovávání dvou úkolů najednou.

Tiskové zprávy

Diskuse