Intel oznámil rozsáhlou reorganizaci

18. 1. 2005 10:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel oznámil rozsáhlou reorganizaci, která zahrnuje všechny produktové divize. Důvodem těchto změn je zaměření se na vývoj ucelených technologických platforem založených na komponentech Intel.

Dále byly založeny dvě nové organizace, které se zaměří na rostoucí příležitosti pro zařízení s technologiemi Intel ve zdravotnictví a na podporu rostoucího počtu distributorů a resellerů produktů Intel. Ohlášen byl rovněž odchod viceprezidenta a ředitele Sales and Marketing Group, Jasona Chena kvůli zdravotním komplikacím v jeho rodině.

Společnost Intel zákazníkům nabídla první ucelenou sadu technologií v roce 2003, kdy uvedla mobilní technologii Intel® Centrino™ - do takové sady patří procesory, čipové sady, komunikační čipy, základní funkce softwaru a další nástroje zlepšující spolupráci daných komponent. Dnes oznámená reorganizace společnosti Intel se soustřeďuje kolem tří klíčových oblastí – platformy pro mobilitu, digitální kancelář a digitální domácnost. Tato reorganizace rovněž odráží probíhající sbližování výpočetních a komunikačních systémů ve všech třech skupinách.

"Intel soustřeďuje lidi a zdroje na klíčová místa, zaměřuje se na vývoj platforem, které uspokojí potřeby zákazníků a přinesou na trh inovativní a zajímavé technologie," řekl Paul Otellini, prezident a COO společnosti Intel. "Díky nové organizaci dokážeme lépe využít rostoucí příležitosti – můžeme lépe předvídat a naplňovat potřeby trhu, urychlit rozhodovací procesy a zaručit naprosto bezproblémové fungování firmy. Každá operační jednotka má autonomii využít výpočetní a komunikační zdroje podle svých potřeb tak, aby byla co nejúspěšnější. Celá struktura společnosti Intel je v souladu se strategií produktových platforem."

Nové obchodní jednotky, podřízené přímo prezidentovi společnosti Paulovi Otellinimu a CEO Craigu Barrettovi, jsou:

-- Mobility Group, kterou vede Sean Maloney (48) a Dadi Perlmutter (51). Její náplní bude vývoj platforem pro přenosné počítače a kapesní výpočetní a komunikační zařízení, s cílem zajistit lepší a jednodušší komunikaci většího množství různých mobilních zařízení.

-- Digital Enterprise Group, kterou vede Pat Gelsinger (43) a Abhi Talwalker (40), se bude věnovat vývoji platforem výpočetní a komunikační infrastruktury pro komplexní podniková řešení.

-- Digital Home Group, kterou vede Don MacDonald (42), jejíž náplní bude vývoj výpočetních a komunikačních platforem pro spotřebitele v rozvíjející se digitální domácnosti, s důrazem na zábavní aplikace a spotřebitelská zařízení do obývacího pokoje.

-- Digital Health Group, kterou vede Louis Burns (47), se bude věnovat vývoji produktů a průzkumu podnikatelských příležitostí pro produkty architektury Intel ve zdravotnickém výzkumu, diagnostice a provozu, ale také v osobní zdravotní péči.

-- Channel Products Group, kterou vede Bill Siu (53) s cílem rozšířit úspěch společnosti Intel na globálních trzích. Spojením několika stávajících skupin vzniká organizace zaměřená na vývoj a prodej produktů Intel přizpůsobených potřebám lokálních trhů po celém světě.

Justin Rattner (56) bude do jmenování nástupce po Patu Gelsingerovi působit jako výkonný supervizor Intel Corporate Technology Group.

Anand Chandrasekher (41) byl jmenován ředitelem Sales and Marketing Group namísto Jasona Chena. Organizaci SMG bude řídit společně s Eric Kimem (50), vicepresidentem a ředitelem pro prodej a marketing.

Řídící struktura a zaměření ostatních organizací společnosti Intel, včetně Technology and Manufacturing Group, zůstává beze změn.

Tiskové zprávy

Diskuse