FSC LIFEBOOK E8020 - Centrino (Sonoma)

20. 1. 2005 18:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Ve stejný den, kdy společnost Intel představila výkonnější verzi mobilní technologie Intel Centrino (dosud uváděné pod kódovým označením Sonoma) přichází Fujitsu Siemens Computers s novým LIFEBOOKem E8020 postaveným na této technologii. Tento špičkový notebook je určen profesionálním uživatelům, kteří využívají plně vybavené systémy vhodné pro široké spektrum aplikací. Kromě nové technologie Intel Centrino nabízí LIFEBOOK E8020 nejen úplnou škálu slotů pro tradiční rozhraní, ale i zvláštní sloty pro karty Express card. Díky tomu se zvyšuje rozšiřitelnost a podpora možných budoucích komponentů. LIFEBOOK E8020 lze objednat s integrovanou grafikou nebo s grafickou kartou ATI MOBILITY RADEON X600.

FSC LIFEBOOK E8020 - Centrino (Sonoma)

„Naši vývojoví pracovníci dokázali hladce integrovat čipovou sadu Intel 915PM do architektury notebooku LIFEBOOK E8020,“ prohlašuje Peter E\xDFer, viceprezident společnosti Fujitsu Siemens Computers. „To umožnilo postavit nový notebook na vlastnostech, které naši zákazníci vyhledávají; především na vynikajícím výkonu a na množství volitelných připojení“. Navržená modulární systémová architektura může být snadno uzpůsobena pro různé konfigurace a vyhovět konkrétním požadavkům jednotlivých zákazníků. Variabilní vybavení, jako např. DVD vypalovačka, druhá baterie či přídavný pevný disk může být snadno instalováno do modulární šachty.

První dodávky notebooků LIFEBOOK E8020 osazených čipovou sadou Intel® 915PM do České republiky jsou plánovány na konec února 2005. LIFEBOOK E8020 osazený čipovou sadou Intel 915GM a integrovanou grafikou (Intel® Graphics Media Accelerator 900) s volitelným 15,1palcovým displejem TFT XGA či 15,1palcovým displejem TFT SXGA+ bude k dostání od května 2005.

Bezpečnost
LIFEBOOK E8020 nabízí ochranu bezpečné komunikace na všech úrovních i ochranu proti neoprávněnému použití. Pět hardwarových tlačítek umístěných na bezpečnostním panelu slouží mimo jiné pro vložení přístupového kódu, který je vyžadován při každém spuštění systému. Dvojí požadavek na vložení přístupového hesla chrání systém i BIOS a zabraňuje nepovolenému přístupu, přičemž další heslo chrání obsah pevného disku. Ve slotu pro PC kartu je již integrována čtečka čipových karet umožňující jejich snadné použití. Volitelný modul TPM (Trusted Platfom Module) zabraňuje neoprávněnému přístupu k datům a slouží jako další transakční ochrana. Před mechanickým poškozením chrání zařízení robustní hořčíkový plášť.

Ovladatelnost
Klientské řešení DeskView pro lokální i vzdálenou správu umožňuje snadnou údržbu a správu, což zvyšuje dostupnost systému a umožňuje snížení nákladů při nepřetržitém provozu. Toto řešení, které je součástí standardního balíčku, již pokrývá řadu funkcí, jako např. inventarizaci, řízení BIOSu a alarmů. Komplikovanější řešení, jako např. migrace operačních systémů, vzdálená instalace aplikačního software, vyspělá inventarizace hardware a software v sítích či obhospodařování licencí, může být realizováno volitelnými řešeními ManageITSuite Migration a ManageIT Suite Controlling.

Ergonomie
LIFEBOOK E byly vyvinut s maximálním ohledem na uživatele a jeho pohodlí. Práci usnadňuje velká klávesnice a vysoce kvalitní displej. Replikátor portů umožňuje jednoduché připojení periferních zařízení k notebooku. K přednostem LIFEBOOKU E patří i mimořádně tichý provoz.

Tiskové zprávy

Diskuse