SONY VAIO FS - Centrino (Sonoma)

20. 1. 2005 18:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Díky nejnovější mobilní technologii Intel Centrino jsou notebooky série FS velmi tenké a kompaktní.

SONY VAIO FS - Centrino (Sonoma)

V těchto dnech Sony představuje novou sérii notebooků série FS. Tato řada byla speciálně navržena pro to, aby pokryla vzrůstající potřeby náročných zákazníků, kteří dokáží přidanou hodnotu ocenit. Mezi u ostatních výrobců ne zrovna stadardní vybavení patří například DVD±R/RW vypalovací mechanika se schopností vypalovat i na dvouvrstvá média. Dále to je širokoúhlý LCD displej s vylepšenou technologií zobrazování, technologií X-Black. Výborný displej je dále doplněn výkonnou grafickou kartou NVidia® GeForce™ 6200 Go silicon s NVidia TurboCache™ architekturou. Všechny vlastnosti, nápaditý Sony design, extrémní tenkost, styl a nízká váha jsou hlavními prvky pro komfortní mobilní používání.

„Jsme si vědomi toho, že i od těch nejlevnějších notebooků očekávají zákazníci mnoho,“ řekl při uvedení přístroje Jun Koyama, marketingový ředitel VAIO Europe. „Se sérií FS jsme vyslali na trh přístroj, který toto dokáže splnit, ba i překonat. Právě proto je vybaven takovými prvky, jako jsou dvourvstvá vypalovací mechanika, výborný displej a grafická karta, které dokáží zákazníka o kvalitě notebooku přesvědčit.“

Osobitý design série FS je také velice praktický. Estetický tenký profil přístroje je pro větší výdrž při případné kolizi vystaven z lehké magneziové slitiny. Kombinace tenkého formátu a výběru materiálu znamená, že budete nosit přístroj s váhou pouhých 2,8 kg.

Nízká váha ještě více překvapí pokud zjistíte, že přístroj je vybaven širokoúhlým 15,4“ displejem. Vysoké rozlišení XGA panelu je výborné především pro sledování DVD. Také při práci s aplikacemi dává displej díky široké ploše uživatelům velkou svobodu. Výborný obraz je také podpořen druhou generací technologie X-Black LCD jejíž vylepšení je především v použitých, speciálně navržených, dvou podsvicovacích lampách. Dále je zde, již na první pohled, zřetelný jasnější obraz s daleko živějšími barvami a vyšším kontrastem.

Grafická karta NVidia® GeForce™ 6200 Go nabízí úchvatný výkon v graficky náročných aplikacích jako např. hry či přehrávání videa. NVidia TurboCache™ technologie plně čerpá z výhod PCI Express architektury a poskytuje dosud nevídaný výkon.

Multiformátová DVD vypalovací mechanika DVD±R/RW-DL s podporou dvouvrstvých médií umožňuje uživatelům dramaticky zvýšit možnou kapacitu práce s daty. Výhodou dvouvrstvých médií je skutečnost, že na ně lze zaznamenávat dvojnásobnou kapacitu dat oproti konvenčním jednovrstvým médiím a to např. při záznamu videa v DVD kvalitě. Až 4 hodiny na jeden disk bez nutnosti výměny nebo obracení disku.

Pro maximální výkon, životnost baterie a kompatibilitu je FS série postavena na nejnovější mobilní technologii Intel® Centrino™. Tato se vyznačuje nejnovější základní deskou osazenou chipsetem Intel 915, plnou podporou PCI Express a integrovanou bezdrátovou síťovou kartou pracující na protokolu 802.11g.

Zde příběh ovšem nekončí. Každý notebook série FS je předinstalovaný hodnotným balíkem aplikačního software zahrnujícího např. VAIO Zone media software, Adobe Companion Pack pro VAIO a Microsoft Works.

Tiskové zprávy

Diskuse