Zdravotní ústav Lahn Dill Clinics bude používat počítače Tablet PC

19. 1. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Díky bezdrátovému systému mohou zdravotníci věnovat péči o pacienty denně až o 2 hodiny více

PRAHA, 19. ledna 2005 – Společnost Intel oznámila, že zdravotní ústav Lahn Dill Clinics, sestávající z několika nemocnic ve Wetzlar, blízko Frankfurtu, v Německu vybrala tablet PC s mobilní technologií Intel® Centrino™ do průkopnického programu bezdrátové zdravotní péče. Cílem tohoto projektu je zkrácení doby, kterou musí zdravotníci věnovat administrativě, a to až o 2 hodiny denně. Získaný čas tak mohou věnovat péči o pacienty.

Lahn Dill Clinics vybavuje operační sály tablety Fujitsu Siemens Computers STYLISTIC ST 5020 s mobilní technologií Intel Centrino, aplikací Microsoft Clinical Dashboard a bezdrátovou komunikací přes WLAN síť Deutsche Telekom. Lékaři a sestry budou bezdrátově aktualizovat klíčové údaje o pacientovi ještě těsně před operací. Kromě zlepšení péče o pacienty systém zajišťuje rovněž soulad se zákonnými požadavky, které vyžadují centrální sledování a správu informací o pacientech.

Během roku 2005 plánuje Lahn Dill Clinics rozšíření bezdrátové sítě i mimo operační sály, do všech oddělení nemocnic. Souběžně bude lékaře, sestry a další personál postupně vybavovat tablet PC s technologiemi Intel a PDA s architekturou Intel® XScale®. Organizace rovněž plánuje zavedení radiofrekvenční identifikace (RFID) léků, lůžek a zdravotních přístrojů. Takový systém zvýší efektivitu zásobování a zajistí větší bezpečnost distribuce léků. Klinika rovněž plánuje konsolidaci serverů na standardizované architektuře Intel.