Acer čtvrtým největším prodejcem na světě

26. 1. 2005 20:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer se stala ve 4. čtvrtletí 2004 čtvrtým největším prodejcem osobních počítačů na světě

PRAHA, 26. ledna 2005. Společnost Acer si polepšila o jedno místo a obsadila ve čtvrtém čtvrtletí 2004 čtvrté místo na světě v prodeji osobních počítačů podle předběžných údajů zveřejněných firmou IDC, která sleduje celosvětový trh IT a poskytuje poradenství v tomto oboru. S 33% nárůstem vykázala společnost Acer největší meziroční růst ze všech pěti největších dodavatelů a dostala se před společnost Fujitsu/Fujitsu Siemens na čtvrté místo. Ve čtvrtém čtvrtletí 2004 vykázalo celé odvětví nárůst 13,7 %.

Předběžné údaje za celý rok 2004 ukazují, že společnosti Acer patří páté místo v celosvětovém prodeji osobních počítačů. Dosáhla ze všech pěti největších prodejců nejvyššího meziročního nárůstu 34,5 %, přičemž celé odvětví vykázalo nárůst 14,7%. Podle IDC zaznamenala společnost Acer další úspěšné čtvrtletí díky razantnímu zvýšení prodeje v oblasti EMEA.

Společnost Acer si předsevzala, že se do tří let zařadí mezi tři největší prodejce značkových osobních počítačů. Čtvrté místo představuje dosud nejlepší umístění značky Acer a dokazuje úspěch nového obchodního modelu společnosti, který dále prokazuje svou úspěšnost.

Tiskové zprávy

Diskuse