Intel: virtualizační technologie

26. 1. 2005 19:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Virtualizace platformám umožňuje provoz několika operačních systémů a aplikací v nezávislých segmentech disku či „kontejnerech“. Jeden počítač tak může fungovat jako několik „virtuálních“ systémů. Technologie Vanderpool umožní další zkvalitnění budoucích virtualizačních řešení.

Virtualizační technologie Intel je součástí sady jedinečných polovodičových technologií Intel, jejichž cílem je zajistit domácím a podnikovým uživatelům a IT manažerům další, nové výhody. Mezi ostatní, již dostupné, technologie pro různé platformy a tržní segmenty patří technologie Intel® Hyper-Threading a Intel® Extended Memory 64. Společnost Intel souběžně pracuje na technologiích Intel® Active Management a LaGrande, které se zaměřují na správu systémů a bezpečnější provoz počítače.

Specifikace technologie Vanderpool, dostupné na www.intel.com/technology/vt, poskytují přehled o této technologii a jsou vodítkem pro softwarových vývojářů virtualizačních řešení pro platformy procesorů IA-32 a Intel® Itanium®.

Dosud byly letos očekávány příslušné platformy Itanium, společnost Intel nyní ale o rok urychlila integraci technologie Vanderpool a uvede ji v roce 2005 i na procesorech a čipových sadách pro stolní počítače.

Tiskové zprávy

Diskuse