Nokia - program Make a Connection

1. 2. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Více než tisíc mladých lidí dostane šanci působit jako dobrovolníci a realizovat veřejně prospěšné projekty

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a společnost Nokia dnes zahájily v České republice druhou fázi úspěšného programu Make a Connection – Připoj se, jehož cílem je podpořit dobrovolnické aktivity mladých lidí. V rámci programu získají mladí dobrovolníci možnost připravit a realizovat veřejně prospěšné projekty. V uplynulých třech letech uskutečnilo více než 1500 mladých lidí téměř 200 projektů. Druhá fáze programu bude trvat opět tři roky, během nichž dostane více než tisícovka mladých lidí znovu příležitost zapojit se do dobrovolnické práce. Společnost Nokia poskytne programu finanční podporu ve výši 14 mil. Kč, čímž celkový finanční závazek společnosti dosáhne částky 29 mil. Kč.

„Pro nás ve společnosti Nokia je nesmírně důležité motivovat mladé lidi při jejich snaze vytvořit si vlastní místo ve společnosti. Jsme přesvědčeni, že prostřednictvím našeho programu jim v tomto nelehkém úkolu může pomoci,“ uvedl Matti Palom\xE4ki, generální ředitel Nokia Czech Republic. „Proto jsme velmi rádi, že program Make a Connection bude pokračovat i v příštích třech letech, a věříme, že se setká s tak velkým ohlasem jako dosud.“

Mladí lidé ve věku 16 – 24 let mohou přihlásit svůj projekt do programu do 31. března 2005. Hodnotící komise pak vybere hodnotící komise ty nejlepší projekty, které získají finanční grant až do výše 50.000,- Kč. Kromě finančních prostředků na uskutečnění projektů absolvují mladí lidé také několikadenní školení, na kterém se naučí správným postupům při řízení projektů a zdokonalí si schopnosti a dovednosti potřebné pro jejich úspěšnou realizaci.

„Mladí lidé, kteří se do programu Make a Connection zapojili v minulých letech, nyní přišli s vlastní iniciativou a založili Alumnik, klub absolventů,“ uvedla Hana Šilhánová, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti. „Posláním tohoto klubu je všestranná podpora nových účastníků programu, především prostřednictvím konzultací, školení a zprostředkování vzájemných setkání účastníků.“ Klub Alumnik navíc rozvíjí své vlastní projekty zaměřené především na podporu aktivní účasti mladých lidí na životě společnosti a pozitivního rozvoje mladých lidí obecně.

Společně se zahájením druhé fáze programu Make a Connection – Připoj se představujeme jeho nového patrona. Aktivní podporu zapojení mladých lidí do života společnosti poskytl hudebník Ondřej Brzobohatý.

Tiskové zprávy

Diskuse