Series60.cz: o platformě Symbian Series60

26. 1. 2005 19:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Chytré telefony si získávají stále více příznivců v České republice i na Slovensku, avšak v obou zemích zatím chyběl ucelený veřejný informační zdroj, kde by uživatelé získali bližší informace o širokých možnostech plného využití těchto přístrojů.

Právě s takovým cílem vznikl server www.Series60.cz. Na této adrese se uživatelé chytrých telefonů mohou dovědět vše o výhodách telefonů pracujících na platformě Symbian Series60. Také zde mohou získat přehledné informace o celé řadě aplikací pro práci i zábavu, které využívají této populární platformy a jsou k dostání na trhu. Nechybí ani průběžně aktualizované odkazy na zajímavé články a recenze, které uveřejňují ostatní odborné servery a online magazíny.

„Našim cílem není chrlit každý den zával článků, ale spíše odkázat na ty nejzajímavější, které se na různých webech objeví. Sami chceme psát jen o nejklíčovějších věcech a o tom, co ještě nikdo nezmínil,“ upřesnil záměr projektu Pavel Knapp, projektový ředitel společnosti Blue Pixel, s. r. o. „Spoluautorem stránek se navíc může stát každý, stačí se zapojit do diskuse pod jednotlivými články,“ dodal Pavel Knapp.

Vojtěch Foukal, Business Manager pro mobilní telefony a multimedia společnosti Nokia CR, řekl: „Symbian Series60 je zdaleka nejrozšířenější platformou pro chytré telefony. Nokia již prodala více než 10 milionů přístrojů s tímto systémem a naši uživatelé se neustále zajímají o nové způsoby jejich využití. Proto jsme se rozhodli podpořit tento projekt. Věříme, že se stane zdrojem praktických informací pro všechny, kteří chtějí svůj chytrý telefon využít opravdu naplno.“

Pro snadnější orientaci je portál www.Series60.cz rozdělen do tří základních částí:

Pro firmu
V této sekci jsou informace hlavně pro ty uživatele, kteří svůj chytrý telefon využívají především k práci. Ať už potřebují synchronizovat velké množství kontaktů nebo chtějí přistupovat do firemní sítě přímo ze svého telefonu, zde se dozví vše o tom, jak jim chytrý telefon může usnadnit a zefektivnit pracovní aktivity. Velká pozornost je zde věnována tématu bezpečnosti.

Pro zábavu
Tuto část serveru jistě uvítají mladší uživatelé. Je totiž určena těm, kdo chytrý telefon používají hlavně pro zábavu, což v tomto případě neznamená jen hraní her, ale také například přehrávání hudby a videa nebo brouzdání po internetu. Právě pro tyto uživatele jsou zde připraveny přehledy nových her, zábavných a multimediálních aplikací, ale také tipy na další možnosti využití telefonu.

Do hloubky
Poslední sekce je určena těm, kteří chtějí ze svého chytrého telefonu dostat opravdu maximum a zajímají je veškeré podrobnosti o tom, jak tyto přístroje pracují, jak fungují jednotlivé aplikace, jak jsou zabezpečeny, atd.

Tiskové zprávy

Diskuse