Toshiba: Vzdálená správa počítače pomocí mobilu

26. 1. 2005 19:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Program Ubiquitous Viewer umožňuje přístup ke kterémukoliv domácímu či firemnímu počítači s operačním systémem Windows. Možnosti programu Ubiquitous Viewer pokrývají nejenom přístup k elektronické poště, internetovému prohlížeči a ostatním nainstalovaným programům, ale také k souborům na disku. Díky tomu získávají uživatelé neomezený přístup ke všem počítačovým zdrojům bez ohledu na místo, kde se zrovna nacházejí.

Díky tomu, že se na vývoji programu Ubiquitous Viewer podílely společnosti se zkušenostmi v oblasti poskytování služeb i obsahu, jedná se o průlomovou technologii spojující doposud odloučené světy mobilních telefonů a osobních počítačů. Uživatelé tak nyní mohou využívat skutečného výkonu svých počítačů, a to i při procházkách v parku či při jízdě vlakem. Jde tak o výrazný krok směrem k vše prostupující konektivitě, která lidem dává svobodu rozhodnout se kde, kdy a jak budou své počítače a síťové zdroje využívat.

Při vývoji programu Ubiquitous Viewer se společnost Toshiba soustředila na vytvoření takového ovládacího menu, který by dokázalo splnit náročné požadavky vzdálené správy počítačů. Základním stavebním kamenem se stala pokročilá datová komprese, která pomohla zrychlit přenos velkého množství dat mezi počítačem a mobilním telefonem. Zabezpečení tohoto přenosu mají na starosti SSL šifrování a použití jednorázového hesla pro otevření spojení mezi mobilním telefonem a počítačem.