IBM - ANYPLACE KIOSK

1. 2. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Uvedení kompaktního kiosku, který nakupujícím v Obchodě budoucnosti společnosti METRO Group poskytne okamžité informace kdekoli v obchodě, výrazně změní současnou podobu nakupování

Společnost METRO Group zavede nový Anyplace Kiosk od IBM jako součást systému řízeného prodeje. Podle vyjádření IBM má kiosek pohotově poskytovat informace nakupujícím v obchodě Future Store v Rheinbergu. METRO Group jako první provozovatel maloobchodů instaluje nový kiosek IBM, který se díky svému kompaktnímu provedení vejde prakticky na jakékoli místo v obchodě. Poskytuje nakupujícím užitečné interaktivní informace, v uživatelsky velmi příjemném prostředí, a to přímo na místě, kde se rozhodují o nákupu. Má spotřebitelům zpříjemnit nakupování a potenciálně zvýšit tržby obchodníků.

METRO Group v různých částech obchodu nainstaluje tři zařízení Anyplace Kiosk. Nakupující budou mít možnost používat všechny kioskové aplikace, například vyhledávač výrobků nebo průvodce masnými výrobky a víny, které už v obchodě fungují. Brzy bude vyvinuta také nová aplikace s informacemi o mléčných výrobcích.

Future Store společnosti METRO Group v Rheinbergu je ukázkou toho, jak vyspělé maloobchodní technologie transformují realitu nakupování a provoz maloobchodu.

IBM je systémovým integrátorem obchodu a zároveň dodavatelem řady technologií včetně kiosků, inteligentních vah Veggie Vision a inovativního řešení Everywhere Display. IBM také v obchodě integruje systémy rádiové identifikace (RFID) a řídí strategii, poradenství, implementaci a zavádění projektu RFID společnosti METRO Group, jehož se účastní 100 dodavatelů, 10 centrálních skladů a přibližně 250 supermarketů.

Nový IBM Anyplace Kiosk nabízí maloobchodům finančně výhodnou možnost nainstalovat informační kiosek kdekoli v obchodě, ať už v uličce, na regále, vedle vystaveného zboží nebo na zakončení police. Nové kiosky jsou schopny zobrazovat video přes celou obrazovku a přehrávat kvalitní zvuk. Mohou sloužit pro řadu aplikací včetně ukázek CD a DVD, informací o výrobcích, průvodce prodejem, samoobslužného objednávání v restauracích, nebo samoobslužného odbavení hotelových hostů. Anyplace Kiosk je vybaven procesorem 1,3 GHz, vyspělým Infrared dotykovým displejem a volitelnými periferiemi v tenkém provedení.

Tiskové zprávy

Diskuse