IBM - on-line herní platforma

2. 2. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Oddělení obchodní logiky, s její neodmyslitelnou komplexností, od herní logiky umožňuje vývojářům her soustředit se na ty oblasti vývoje, které jsou pro ně podstatné

Společnost IBM oznámila spuštění své online herní platformy v La Gaude poblíž Nice ve Francii. Platforma je součástí řešení Business Integration for Games a je vytvořena tak, aby umožnila tvůrcům her a vývojářům animací integrovat do her obchodní procesy. Z komunitních her se tak může stát herní trh.

Online hry jsou budoucností interaktivní zábavy. Jsou výsledkem postupného sbližování tradičních médií, zábavního průmyslu a herního průmyslu ve snaze vyvíjet nové a udržitelné obchodní modely a zdroje příjmů. Posouvají herní průmysl do funkčně bohatého online prostředí, z něhož bude plynout většina příjmů – on-demand online herního prostředí. Přechod na nový model však staví řadu výzev před vývojáře her, vydavatele a poskytovatele služeb, kteří nové prostředí budou muset podporovat.

Zároveň vytváří řadu atraktivních příležitostí pro nové obchodní modely, nové trhy a nový růst. Hlavním problémem je integrace řešení. Hráči chtějí platit za online obsah prostřednictvím existujících kanálů, ale zároveň chtějí mít zaručenou bezpečnost a ochranu osobních údajů. Vývojáři potřebují integraci různých platforem a podporu různých služeb, kanálů a poskytovatelů. Poskytovatelé služeb potřebují vytvořit opakovaně použitelné obchodní funkce, které jsou robustní, efektivní, otevřené a bezpečné – měly by totiž fungovat pro všechny obchodní modely, nejen pro herní průmysl.

Tiskové zprávy

Diskuse