ASUS představil první serverovou základní desku s ...

17. 2. 2005 20:34    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUSTeK Computer uvedl na trh novou základní desku P5CR-VM, která je první serverovou základní deskou typu Micro ATX s podporou čipové sady Intel E7221. I přes své malé rozměry nabízí deska P5CR-VM plnohodnotnou výbavu a vysoký výkon, který je výsledkem použití rozhraní PCI Express, podpory pamětí ECC, gigabitového LAN adaptéru a dalších inovativních prvků, které dokáží uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky.

ASUS představil první serverovou základní desku s ...

Rychlost, zabezpečení a vysoká kapacita
Deska P5CR-VM využívá dvou gigabitových síťových řadičů s možností vyrovnání zátěže mezi ně. O bezpečnost vašich dat se stará jak pole Serial ATA RAID (RAID 0 i 1), tak vestavěný systém proti selhání. Pro případ budoucího rozšiřování kapacity serveru pak slouží celkem čtyři porty Serial ATA.

Nezávislá platforma
Základní deska P5CR-VM byla vytvořena tak, aby ji bylo možné použít jak v racku, tak v běžné počítačové skříni. Problémy, které dříve sestavování serveru provázely, jsou již díky desce P5CR-VM minulostí.

Mobilní správa serveru
Stabilita, výhodný poměr cena/výkon a vysoká výbava – to jsou základní ukazatele kvality serveru. K monitorování těchto ukazatelů je potřeba spolehlivý nástroj – a tím je aplikace ASWM 2.0 (ASUS System Web-based Management), která umožňuje technikům snadno a vzdáleně monitorovat, a spravovat tyto systémy. Běžná řešení pro správu systému a jeho údržbu vyžadují mnoho času a bývají často velice neefektivní. Za běžných okolností musí technici při selhání systému nejdříve určit, kde nastal problém, následně server otevřít a zjistit, zda se jedná o poruchu na hardwarové či softwarové úrovni. Na všechny tyto činnosti můžete díky ASWM 2.0 zapomenout. Pouhých několik klepnutí myši postačuje ke zjištění stavu serveru, a to i tehdy, pokud je umístěn mimo váš dosah.

Souhrn parametrů:

-Procesor: Intel® Prescott LGA775 s 800MHz FSB
-Čipová sada: Intel® E7221, Intel® ICH6R

-Paměť: DDR2 533 ECC, až 4GB
-Rozšíření: 2\xD7PCI, 1\xD7PCI Express (x1), 1\xD7PCI Express (x8)
-Rozměry desky: 9.6” \xD7 9.6” Micro ATX
-Vestavěný LAN adaptér: 2\xD7Broadcom E5721 Gbit LAN Ethernet