Nokia 6680 - WCDMA třetí generace

15. 2. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia rozšiřuje portfolio přístrojů s technologií WCDMA třetí generace o megapixelový chytrý telefon Nokia 6680

Nokia 6680 - WCDMA třetí generace

Okamžitou komunikaci usnadňují funkce stále aktivní elektronické pošty, sdílení videa, video hovory a Xpress Print

Cannes, Francie - Nokia dnes na Světovém kongresu 3GSM ve francouzském Cannes představila nový přírůstek do rodiny mobilních přístrojů třetí generace – chytrý telefon Nokia 6680. Tento chytrý telefon má přízvisko „imaging“, protože je optimalizován pro sdílení vizuálního obsahu a pyšní se dvěma integrovanými fotoaparáty, bleskem a jasným displejem s 262 144 barvami. Aktivní posuvný kryt zakrývající fotoaparát na zadní straně telefonu zajišťuje rychlou a intuitivní aktivaci fotoaparátu a také pohodlné přepínání mezi obrazy z obou fotoaparátů během video hovoru.

Široké spektrum funkcí inteligentního telefonu, včetně organizéru, přenosu a přehrávání videa a internetového prohlížeče, je doplněno o funkce třetí generace, např. dvoucestné video hovory*, sdílení videa* a stále aktivní elektronickou poštu, což z telefonu Nokia 6680 dělá mnohostranný pracovní nástroj. Tento čtyřpásmový telefon pro sítě GSM 900/1800/1900, EDGE a WCDMA založený na přední softwarové platformě Series 60 nabízí bezproblémový roaming ve více než 100 zemích světa. Předpokládá se, že model Nokia 6680 bude k dostání v březnu 2005.

„Nokia 6680 je dalším krokem v procesu konvergence mobilních přístrojů, protože nabízí možnost okamžité komunikace v atraktivní kompaktní formě,“ uvedl Anssi Vanjoki, výkonný viceprezident a generální ředitel obchodní jednotky Multimedia společnosti Nokia. „Nokia 6680 je přístroj, který přináší novou úroveň multimediálních zážitků. Jedinečným způsobem kombinuje možnosti počítače, inteligentního telefonu a sdílení vizuálního obsahu. Samozřejmostí je též logické a intuitivní ovládání.“

Kromě funkce dvoucestných video hovorů*, která umožňuje uskutečňovat vzdálené videokonference, poskytuje telefon také možnost sdílení videa*. Tato nová multimediální služba umožňuje lidem sdílet živé pohledy z kamery nebo videoklipy během běžného hlasového hovoru. Pouhým otevřením krytu fotoaparátu lze hlasový hovor spontánně doplnit video sekvencí a zavřením krytu pak video přenos ukončit.

Chytrý telefon Nokia 6680 nabízí nejrozmanitější funkce ke zvýšení produktivity. Stále aktivní elektronická pošta např. podporuje prohlížeče kancelářských dokumentů a různé typy příloh (JPEG, MP3, PPT, DOC, XLS, PDF). Internetový prohlížeč zajišťuje přístup k internetu v přenosném provedení a údaje v kalendáři, kontakty a úkoly lze snadno synchronizovat s informacemi v kompatibilních osobních počítačích.

Vedle integrovaného fotoaparátu s rozlišením VGA (640 x 480 pixelů) umístěného na přední straně přístroje je telefon Nokia 6680 také vybaven fotoaparátem s rozlišením 1,3 megapixelu (1280 x 960 pixelů). Díky tomu, že se fotoaparát aktivuje pouhým otevřením posuvného krytu a okamžitě začíná snímat, je pořizování obrázků snadnější než kdykoli předtím. Telefon je vybaven velkým barevným displejem s aktivní maticí a automatickou regulací jasu, jemným 6násobným digitálním zoomem, integrovaným bleskem na principu LED diod a vysoce kvalitním objektivem. Uživatelé mohou při pořizování obrázků volit z různých barevných režimů, včetně sépiové fotografie, negativu nebo černobílých snímků.

Řešení Nokia XpressPrint usnadňuje tisk obrázků, ale také zpracování e-mailů a informací v organizéru. Pomocí funkce Nokia XpressPrint mohou uživatelé tisknout obrázky přímo z telefonu Nokia 6680 na celé řadě kompatibilních domácích nebo kancelářských tiskáren nebo v samoobslužných foto automatech. Při tisku např. prostřednictvím řešení PictBridge se přístroj připojí pomocí USB kabelu přímo ke kompatibilní tiskárně. Řešení Nokia XpressPrint také umožňuje bezdrátový tisk prostřednictvím technologie Bluetooth. Pro snadný mobilní tisk je dále možno z boku přístroje pohodlně vyjmout kartu MMC a vložit ji do kompatibilní tiskárny.

Chytrý telefon Nokia 6680 s hmotností 133 gramů a rozměry 108,4 x 55,2 x 20,5 mm (104 cm3) je postaven na operačním systému Symbian. Kromě integrovaného hudebního přehrávače se stereo výstupem podporuje Nokia 6680 také mobilní řešení pro poskytování hudebních souborů.

Tiskové zprávy

Diskuse