Nokia 6681 - s technologií EDGE

15. 2. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Tento telefon je určen pro sítě s technologií EDGE a kromě zajímavých funkcí nabízí také vylepšené možnosti mobilního přenosu dat

Nokia 6681 - s technologií EDGE

Cannes, Francie – Na Světovém kongresu 3GSM konaném ve francouzském Cannes dnes společnost Nokia představila „imaging smartphone“, chytrý telefon, Nokia 6681, který je elegantním a všestranným nástrojem pro práci i zábavu vybaveným organizérem, 1,3 megapixelovým fotoaparátem, plnohodnotným internetovým prohlížečem, hudebním přehrávačem a možností snadného tisku prostřednictvím řešení Nokia XpressPrint. Tento třípásmový telefon určený pro sítě GSM 900/1800/1900 a EDGE by se měl na trhu objevit v dubnu 2005.

„Nokia 6681 je dokladem našeho úsilí vyvíjet snadno použitelné, přitom však funkčně vyspělé produkty,“ uvedl Juha Putkiranta, senior viceprezident obchodní jednotky Multimedia Imaging společnosti Nokia. „Přístroj má intuitivně snadné ovládání a logicky uspořádané funkce. Je vybaven chromovanými klávesami a dekoračními ocelovými prvky, ale také pokročilými obrazovými funkcemi včetně vestavěného blesku. Fotografování s telefonem nikdy nebylo snadnější ani rychlejší – jednoduše vysunete kryt a fotografujete.”

Nokia 6681 je variantou „imaging smartphonu“, chytrého telefonu, Nokia 6680 optimalizovaného pro sítě třetí generace, který byl dnes také představen. Model Nokia 6681 je určen pro uživatele v sítích GSM i EDGE (Enhanced Data Rate for GSM Evolution). Kromě celé řady funkcí zaměřených na pracovní využití telefonu, jako je např. e-mail, osobní organizér a snadná synchronizace s kompatibilními PC, nabízí telefon také pohodlné prohlížení internetových stránek a streaming videa ve vysoké kvalitě přes sítě EDGE s rychlostí datového přenosu až 236,8 kilobajtů za sekundu.

Fotografování s telefonem Nokia 6681 je snadné a pohodlné díky posuvnému krytu, který po vysunutí okamžitě aktivuje fotografické funkce telefonu. Kromě nových funkcí, jako je možnost nastavit vyvážení bílé nebo některého mnoha barevných tónů včetně černobílé nebo sépiového zobrazení, umožňuje LED blesk lépe zachytit předměty fotografované zblízka nebo při slabém osvětlení. Chytrý telefon Nokia 6681 kromě toho umožňuje editaci fotografií a videozáznamu přímo v telefonu nebo prostřednictvím programu Adobe® Photoshop® Album, který je dodáván spolu s telefonem. Také možnosti tisku byly zjednodušeny díky řešení Nokia XpressPrint, které umožňuje propojit telefon s celou řadou kompatibilních tiskáren a samoobslužných foto automatů.

Chytrý telefon Nokia 6681 obsahuje také vestavěný hudební přehrávač a stereo výstup. K jeho spuštění slouží zvláštní ikona a k práci se seznamy skladeb nová aplikace. Při přehrávání hudby uživatel může měnit skladby, přerušovat jejich přehrávání nebo měnit nastavení hlasitosti pomocí pětisměrného joysticku. Také přístup k uloženým hudebním souborům je snadnější - pomocí programových kláves „možnosti“ nebo „zpět“ je možné pohodlně přenášet hudební soubory prostřednictvím aplikace Nokia PC Suite nebo pomocí čtečky MMC karet. Nokia 6681 také podporuje mobilní řešení pro poskytování hudebních souborů operátory mobilních sítí.

Díky integrované funkci Push to talk* mohou uživatelé telefonu Nokia 6681 přístroj po stisku jediného tlačítka používat jako osobní vysílačku. Přiložená MMC karta obsahuje několik her, např. Snake, Card Deck a novou 3D snowboardovou hru. Dokonalejší uživatelský zážitek dále zajistí vylepšený displej přístroje, který je schopen zobrazit až 262 144 barev.

Imaging smartphone, chytrý telefon Nokia 6681 používá operační systém Symbian OS a platformu Series 60. Rozměry telefonu Nokia 6681 jsou 108,4 x 55,2 x 20,5 mm a jeho hmotnost je 131 gramů.

Tiskové zprávy

Diskuse