Asus - server - dvouprocesorová architektura Intel Xeon

21. 2. 2005 20:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Dvouprocesorová architektura Intel Xeon se představuje nově také na platformě 1U

Asus - server - dvouprocesorová architektura Intel Xeon

Brno, 21. 2. 2005 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), světový hráč na poli vysoce výkonných serverových systémů, dnes uvedl na český trh nový serverový systém AP1600R-E2 využívající dvou procesorů Intel® Xeon™. Tento kompaktní server lze výhodně využít ve spojení s platformou 1U. Díky podpoře pamětí ECC, dvěma připojením pro Serial ATA, 16-rychlostní mechanice DVD-ROM a sedmi systémovým větráčkům nabízí AP1600R-E2 vysoký výkon za příznivou cenu.

Dokonalé chlazení
Díky vyspělé technologii rozvodu tepla se podařilo u serveru AP1600R-E2 úspěšně vyřešit problémy s přehříváním dvouprocesorových systémů v omezeném prostoru, které se zdály ještě donedávna neřešitelné. Server AP1600R-E2 je chlazen čtyřmi větráčky o rozměrech 56\xD728 mm, třemi větráčky o rozměrech 28\xD728 mm a dvěma měděnými tepelnými vodiči, které zajišťují dobrý odvod tepla a stabilní provoz.

Výkonné řešení 1U
Na vysokém výkonu a bezkonkurenční spolehlivosti serveru AP1600R-E2 má největší zásluhu dvojice procesorů Intel Xeon s využitím čipových sad Intel E7320 MCH a Intel 6300ESB ICH. Server AP1600R-E2 lze osadit nejmodernějšími paměťmi typu DDR 333 ECC i rozšiřujícími kartami využívajícími rozhraní PCI-X.

Služba Advanced Replacement Service

Služba Advanced Replacement Service (ARS) představuje nabídku pro prodejce a systémové integrátory, kteří využívají jako základ pro svá řešení barebone systémy a základní desky ASUS. Smyslem služby ARS je pomoci zákazníkům, kteří důvěřují výkonným produktům značky ASUS, formou technické podpory, na kterou se mohou spolehnout. V porovnání s klasickými službami typu RMA (Return Material Authorization), které v případě reklamací vyžadují vrácení vadného výrobku, ARS významným způsobem šetří drahocenný čas vašich zákazníků a zabraňuje vzniku případných ztrát plynoucích z pozastavení některých klíčových podnikových procesů.

Mobilní správa serveru
Stabilita, výhodný poměr cena/výkon a vysoká výbava – to jsou základní ukazatele kvality serveru. K monitorování těchto ukazatelů je potřeba spolehlivý nástroj – a tím je aplikace ASWM 2.0 (ASUS System Web-based Management), která umožňuje technikům snadno a vzdáleně monitorovat, a spravovat tyto systémy. Běžná řešení pro správu systému a jeho údržbu vyžadují mnoho času a bývají často velice neefektivní. Za běžných okolností musí technici při selhání systému nejdříve určit, kde nastal problém, následně server otevřít a zjistit, zda se jedná o poruchu na hardwarové či softwarové úrovni. Na všechny tyto činnosti můžete díky ASWM 2.0 zapomenout. Pouhých několik klepnutí myši postačuje ke zjištění stavu serveru, a to i tehdy, pokud je umístěn mimo váš dosah.

Technické specifikace:
- Procesor: 2\xD7Intel Xeon s 800MHz FSB o taktu až 3.6GHz
- Čipové sady: Intel® E7320 MCH + Intel® 6300ESB ICH
- Paměť: dvoukanálové paměti PC2700 ECC, maximální kapacita až 8 GB
- Možnosti rozšíření: 1\xD7 slot PCI-X 66MHz/64bits

- Síťové adaptéry LAN: 1\xD7 Broadcom BCM5721 PCI-Express, 1\xD7 řadič Broadcom BCM5705 PCI Gigabit Ethernet

- 2\xD7 rozhraní Serial ATA (RAID 0, 1)

Tiskové zprávy

Diskuse