Pracovní stanice HP xw9300 s procesorem AMD Opteron

24. 2. 2005 00:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové pracovní stanice splňují vysoké nároky na výpočetní a grafický výkon (Pracovní stanice HP xw9300)

Pracovní stanice HP xw9300 s procesorem AMD Opteron

HP xw9300 je první pracovní stanicí s procesorem AMD Opteron a grafikou PCI Express

Praha 24. února 2005 – Společnost HP představuje novou výkonnou pracovní stanici, která nabízí zvýšení výpočetního a grafického výkonu.

64bitová pracovní stanice HP xw9300, která je vybavena procesory AMD Opteron™ a podporuje grafiku NVIDIA Quadro® SLI™ dual PCI Express, byla vyvinuta pro uživatele s vysokými nároky na výpočetní výkon, jakými jsou např. společnosti zabývající se vyhledáváním nalezišť ropy a zemního plynu, CAE (computer-aided engineering), vědeckým výzkumem, vývojem programového vybavení a 3D animacemi.

Uživatelé mohou zvýšit svou produktivitu prostřednictvím posíleného výkonu a rozšířené schopnosti vizualizace dvou procesorů AMD Opteron řady 200, nové čipové sady NVIDIA nForce Professional a dvojitého grafického řešení NVIDIA Quadro FX.

„HP xw9300 rozšiřuje nabídku pracovních stanic pro zákazníky, kteří vyžadují spolehlivé a vyspělé technologie, které umožní zvýšit produktivitu, snížit náklady a omezit rizika,“ uvedl Juergen Schlanke, ředitel HP Workstation Business Unit pro Evropu, Afriku a Střední Východ. „Zákazníci se již několik měsíců dotazovali na použití procesorů AMD Opteron v našich pracovních stanicích. Zároveň volali po zvýšeném výkonu grafiky pro strojírenské modelování, animační prostředí a vědecké experimenty. Dnes jim proto vycházíme vstříc nabídkou produktu, který zvýší jejich produktivitu a konkurenceschopnost.“

Pracovní stanice HP xw9300 je navržena pro aplikace náročné na data a na grafiku. Jedná se například o aplikace používané při vyhledávání nových nalezišť ropy a zemního plynu. V této oblasti trhu s ropou a zemním plynem můžeme najít ty nejnáročnější aplikace, včetně aplikací pro geofyzikální analýzy a analýzy ložiska. Výpočetní síla dvou procesorů AMD Opteron a pokročilá 3D grafika s dvěma PCI Express umožňuje uživatelům vizualizovat rozsáhlé soubory dat s vysokou přesností, čímž se snižuje riziko výskytu chyb a potenciálního zvýšení nákladů vinou nepřesnosti.

„V závislosti na tom, jak se zvyšuje globální poptávka po ropě a zemním plynu, stávají se perspektivní ropná pole stále složitějšími, což vyžaduje větší využití technologií pro 3D vizualizace,“ řekl Philip Neri, viceprezident pro technologii společnosti Paradigm. „S grafickými možnostmi a výkonem pracovní stanice HP xw9300, a schopností Paradigmu zpracovat objemy dat až pětkrát větší než je fyzická paměť pracovní stanice, získávají geologové přístup k možnostem vizualizace a interpretace, které byly dříve k dispozici pouze na grafických superserverech. To představuje obrovský nárůst produktivity na každou pracovní stanici, což umožňuje našim klientům přesně vytipovat místo pro zkušební vrt a tak snížit náklady na průzkum a operativní náklady.

Bleskový grafický výkon pracovní stanice HP xw9300 byl umožněn použitím čipové sady NVIDIA nForce Professional s možností dvou PCI Express x16 grafických slotů. S grafikou dual PCI Express mohou uživatelé pracovat s většími modely a zobrazovat složitější grafiku rychle a v realistickém pohledu. HP xw9300 je první pracovní stanicí s NVIDIA certifikovanou podporou SLI pro NVIDIA Quadro.

„NVIDIA nForce Professional MCP a řada grafických karet NVIDIA Quadro, které jsou nabízeny pro pracovní stanici HP xw9300, poskytnou zákazníkům platformu, která posouvá grafický výkon a vizualizace na novou úroveň,“ prohlásil Jeff Brown, generální manažer professional solutions group společnosti NVIDIA. „Tato nová platforma zavádí NVIDIA Quadro SLI, čímž přináší podstatné zdokonalení v oblasti návrhu a možnosti výzkumu prostřednictvím integrace dvou grafických karet PCI Express do této neobyčejné pracovní stanice.“

Uživatelé pracovních stanic HP, kteří uvažují o migraci do 64bitového prostředí, ocení možnost provozovat na procesoru AMD Opteron současně 32 i 64bitové aplikace. Procesor AMD pomáhá zvýšit výkon prostřednictvím jedinečné architektury Direct Connect, která odstraňuje místa s pomalým tokem dat v oblasti paměti a systému. Zákazníci tak mohou zvýšit výkon a efektivitu svých náročných aplikací prostřednictvím snížení reakční doby a spotřeby paměti při současném zvýšení šířky pásma.

„Nová pracovní stanice HP xw9300 založená na procesorech AMD Opteron s architekturou Direct Connect je dalším krokem na cestě k vysoce výkonným pracovním stanicím pro vizualizace. Společnost HP reaguje touto nabídkou na potřeby uživatelů pracovních stanic, kteří požadují výpočetní řešení založené na procesorech AMD Opteron poskytující špičkový výkon při provozu jak 32bitových tak 64bitových aplikací,“ řekl Ben Williams, viceprezident Enterprise and Server/Workstation Business společnosti AMD. „Společnost HP nabídkou této vynikající pracovní stanice se dvěma procesory AMD Opteron a grafikou NVIDIA PCI Express podstatně zvýšila možnosti výkonu.“

Špičková pracovní stanice HP xw9300 doplňuje současnou řadu pracovních stanic HP a poskytuje vysoký výkon a rozšiřitelnost. Pracovní stanice podporuje dva procesory AMD Opteron série 200 pro Model 246 (2,0 GHz), Model 248 (2,2 GHz), Model 250 (2,4 GHz), dvě grafická řešení NVIDIA Quadro PCI Express x16, NVIDIA nForce Professional MCP, až 16 GB paměti, porty IEEE 1394 a USB 2.0 umístěné vpředu i vzadu, pět interních pevných disků o celkové kapacitě až 1,5 TB a operační systém Windows® XP Professional nebo Red Hat Linux WS3.0 (64bitový).

Pracovní stanice HP xw9300 je již na trhu za předpokládanou koncovou cenu 82 900 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse