Microsoft bude podporovat technologii Intel I/O Acceleration

3. 3. 2005 20:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft bude podporovat technologii Intel I/O Acceleration v příštích verzích Windows pro servery

INTEL DEVELOPER FORUM, SAN FRANCISCO, USA, 1. března 2005 – Společnost Intel zveřejnila první podrobnější informace o sadě křemíkových technologií, které zrychlují interakci mezi síťovými datovými a aplikačními servery až o 30 procent. Intel rovněž ohlásil dohodu se společností Microsoft o podpoře této technologie v budoucích operačních systémech.

Průlomová technologie označovaná jako Intel® I/O Acceleration Technology (I/OAC) je nejnovější technologií společnosti Intel s velkým „T“, která ve skutečnosti zahrnuje řadu dílčích křemíkových inovací. Tato novinka je uvedena v době, kdy náročné aplikace – typu internetového obchodu, elektronických zpráv, datových a serverových klastrů – začínají ochromovat rychlost odezvy serverů a jejich schopnost zajistit data síťovým aplikacím rychle a spolehlivě.

„Intel I/OAT je příkladem pokroku, který je možný pouze v rámci celé platformy,“ řekl Pat Gelsinger, senior viceprezident Intel Digital Enterprise Group. „Uživatelé tak získají vyšší výkon, zvláště pak u transakčních aplikací, jako je webový obchod nebo elektronické bankovnictví. Firmy pak mají užitek z nižších nákladů na vlastnictví a vyšších možností rozvoje systému.“

Tiskové zprávy

Diskuse