Nokia rozšiřuje síť GSM/EDGE a WCDMA pro Polkomtel

3. 3. 2005 20:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia rozšiřuje síť GSM/EDGE a síť třetí generace WCDMA společnosti Polkomtel do dalších polských měst

Dohoda také zahrnuje řešení Push to Talk over Cellular od společnosti Nokia

ESPOO, Finsko - Nokia a významný polský operátor Polkomtel podepsali rámcovou dohodu o rozšíření
a modernizaci celostátní sítě GSM/EDGE a sítě třetí generace WCDMA společnosti Polkomtel. Dohoda navíc zahrnuje i řešení Push to Talk over Cellular od společnosti Nokia, které nabízí uživatelům z řad soukromých osob i podniků snadný a okamžitý způsob mobilní komunikace.

Dodávky byly zahájeny okamžitě a k rozšíření dojde během roku 2005. Nokia zajistí mobilní telefonní ústředny a rádiovou síť jak pro síť GSM/EDGE, tak pro síť třetí generace WCDMA, a také technologii Push to Talk. Nokia rovněž zajistí implementaci a optimalizaci rádiové sítě, technické konzultace v oblasti technologií třetí generace a školení k udržení konkurenceschopnosti dodávaného řešení.

„Polkomtel chce nabízet svým zákazníkům nejmodernější a bezproblémové mobilní služby bez ohledu na to, kde se právě nacházejí,“ říká Thomas Eberle, technický ředitel společnosti Polkomtel. „Společnost Nokia dokáže zajistit dodávky, implementaci i podporu na vysoké úrovni, ať už se jedná o síť GSM/EDGE nebo naši síť třetí generace WCDMA ve Varšavě.“

„Těší nás, že na základě této dohody můžeme jako hlavní poskytovatel technologií pokračovat v naší dlouhodobé a úspěšné spolupráci se společností Polkomtel a pomoci jí v její snaze nabízet svým zákazníkům v celém Polsku nejmodernější mobilní služby,“ říká Paolo Pellegrineschi, generální ředitel obchodní jednotky Networks společnosti Nokia.

Polkomtel S.A. je provozovatelem digitální mobilní sítě Plus GSM, jejímiž hlavními akcionáři jsou: Polski Koncern Naftowy ORLEN S.A., KGHM Polska Miedz S.A., Vodafone Americas Asia Inc. (USA), TDC A/S (Dánsko) a Polskie Sieci Elektroenergetyczne.

Polkomtel se stal přední technologickou společností tím, že jako první v Polsku zavedl technologii GPRS a začal poskytovat multimediální zprávy MMS. Zaujímá čelné postavení v zavádění revolučních tarifních plánů a výrobků splňujících požadavky zákazníků a hodlá svým zákazníkům poskytovat mobilní služby nejvyšší kvality. Polkomtel si již několik let udržuje vysokou ziskovost.

Polkomtel je zákazníkem společnosti Nokia od roku 1996.

Tiskové zprávy

Diskuse