Nokia uvedla 3 nové modely mobilů:6230i, 6021, 6030

3. 3. 2005 20:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Mobilní trio: Nokia posiluje portfolio telefonů střední třídy o tři nové produkty

Nokia uvedla 3 nové modely mobilů:6230i, 6021, 6030

Nokia 6230i doplňuje velmi oblíbený model telefonu o 1,3megapixelový fotoaparát, technologii „Push to Talk“ a vylepšený displej

Společnost Nokia dnes představila tři nové mobilní telefony, které dále posílí portfolio přístrojů střední kategorie bohatě vybavených funkcemi a zaměřených především na hlasové funkce. Nejzajímavějším ohlášeným modelem je telefon Nokia 6230i, který je novou verzí velmi populárního modelu Nokia 6230, která byla doplněna megapixelovým fotoaparátem a technologií Push to Talk. Dodávky telefonů Nokia 6230i a Nokia 6021 by měly být zahájeny v druhém čtvrtletí roku 2005 a model Nokia 6030 by se měl na trhu objevit ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

„Společnost Nokia chce nadále spotřebitelům nabízet širokou škálu produktů, ze kterých si budou moci vybrat dle svých individuálních potřeb a preferencí,“ vysvětluje Aage Snorgaard, viceprezident divize Mobile Phones společnosti Nokia. „Nokia 6230i je nástupcem jednoho z nejpopulárnějších telefonů vybavených fotoaparátem, které kdy Nokia uvedla na trh. Prostřednictvím telefonu Nokia 6230i nabízíme více funkcí ve stejném, klasickém designu.“

Displej telefonu Nokia 6230i s vysokým rozlišením (208 x 208 pixelů) je ideální pro zobrazování bohatého multimediálního obsahu. Displej zobrazuje barevné obrázky zachycené vestavěným 1,3megapixelovým fotoaparátem s trojnásobným digitálním zoomem. Funkce videozáznamu umožňuje uživatelům telefonu Nokia 6230i vytvářet videozáznamy v délce až jedné hodiny, které lze ukládat na kartu MMC dodávanou spolu s telefonem.

Pro hudební fanoušky má Nokia 6230i vestavěný hudební stereopřehrávač, který podporuje několik digitálních hudebních formátů, mezi něž patří MP3, M4A a AAC. Uživatelé si nyní mohou své oblíbené písničky ze sbírky CD snadno převést pomocí softwaru pro PC a nahrát přímo do telefonu Nokia 6230i. Výčet audiofunkcí telefonu Nokia 6230i doplňuje také vestavěné FM rádio s funkcí Visual Radio.

Řadu funkcí, kterou nabízí „imaging“ telefon Nokia 6230i, doplňuje technologie Push to Talk. Tato technologie umožňuje spojit se s dalšími uživateli – ať už jde o skupinu nebo jednotlivce – prostřednictvím sítě GPRS a používat telefon podobně jako osobní vysílačku.

Nokia 6021

Nový telefon Nokia 6021 je vybaven celou řadou moderních technologií určených pro použití při práci i ve volném čase. Nokia 6021 je cenově dostupný telefon zaměřující se na potřeby firemních uživatelů, který usnadňuje možnosti konektivity a synchronizace prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth.

Díky svému nevtíravému a praktickému designu je telefon Nokia 6021 vhodný pro všechny příležitosti. Spotřebitelé ocení řadu funkcí včetně technologie Push to Talk a hlasového vytáčení.

Telefony Nokia 6021 i 6230i s vestavěným fotoaparátem lze připojit ke kancelářskému PC a pohodně tak synchronizovat položky v seznamu kontaktů i plánovacím kalendáři. K oběma modelům je také možné připojit širokou škálu dostupných doplňků Nokia, mezi něž patří například bezdrátové sady do auta využívající bezdrátovou technologii Bluetooth.

Nokia 6030

Telefon Nokia 6030 nabízí spotřebitelům vše, co potřebují k tomu, aby zůstali v kontaktu se svým okolím – a to za velmi lákavou cenu. Nokia 6030 je navržena v klasickém designu a vychází vstříc hlavním komunikačním potřebám uživatelů.

Nokia 6030 je vybavena funkcemi pro snadné zasílání zpráv a je řešena velice ergonomicky. Barevný displej zobrazuje příchozí multimediální zprávy s obrázky. Díky funkcím budík a plánovací kalendář nezapomenete na důležité schůzky. Vestavěné FM rádio pomáhá uživatelům využít neproduktivní čas a nastavitelné tapety s vyzváněcími tóny udělají z každého telefonu originál.

Možnost poskytování služeb a funkcí závisí na typu sítě, případně na druhu SIM karty, a také na slučitelnosti používaných přístrojů a na podporovaných formátech obsahu.