Acer upevňuje vedení na trhu LCD ČR

7. 3. 2005 17:32    Rubrika: Tiskové zprávy

V průběhu roku 2004 Acer potvrdil a dále posílil své vedoucí postavení na evropském trhu LCD monitorů. Poslední průzkum společnosti Bryan Norris Associates zaměřený na evropský “značkový trh” potvrdil trvalý růst prodejů společnosti Acer na západoevropském trhu LCD monitorů, která si tím upevnila své vedoucí postavení a dále zvýšila podíl na trhu na 15 %.

Tyto údaje jasně dokazují, že úsilí společnosti Acer vyvíjet a navrhovat vysoce kvalitní, spolehlivé a technicky progresivní systémy s vynikajícím poměrem ceny a výkonu přináší úspěch.

“Pro nabídku LCD monitorů Acer jsou charakteristické přesně definované řady výrobků a progresivní funkce určené pro jednotlivé cílové segmenty,” vysvětluje Oliver Ahrens, Product Business Manager Display Products společnosti Acer, “které dokonale splňují nároky na profesionální využití i na zábavu. Analýza údajů firmy Bryan Norris za rok 2004 upevnila naše přesvědčení, že uživatelé vysoce oceňují řady výrobků, které nabízíme, a že strategie společnosti Acer zaměřená na konstrukci a vývoj komplexních, inovativních a elegantních řešení je správná.”

Společnost Acer vykázala vynikající výsledky v České republice, kde zvýšila ve 4. čtvrtletí roku 2004 svůj podíl na trhu na 21,4% a upevnila si tak první místo. Acer byl tak nejprodávanější značkou LCD monitorů na českém trhu v celém roce 2004 podle oficiálních údajů společnosti Bryan Norris Associates s celkem 62 675 ks* prodaných kusů značky Acer a podílem na trhu 17,0 %*.

Acer bude hrát ještě důležitější úlohu na tomto významném trhu i v roce 2005, kdy představí nové řady výrobků navržených především pro hraní her a milovníky filmů (nová řada Acer “LCD Gamers”) a dále zmodernizované řady “Prestige”, “Office” a “Value”, které se již nyní těší velké oblibě. LCD monitory Acer se však vyznačují nejen vynikajícím designem: mnoho nových modelů nabízí inovativní technologii Acer CrystalBrite, založenou na využití velmi tenké a průzračné fólie, jíž je potažen LCD panel. Tato fólie zlepšuje účinnost filtrování a zrychluje reprodukci obrazů. Technologie Acer CrystalBrite navíc zaručuje nejlepší vizuální zážitek, neboť zabraňuje rozptylu okolního světla i vyzařovaného světla.

LCD monitory Acer však neoceňují jen uživatelé. Výrobky Acer získaly významná ocenění – poslední jedinečný úspěch představuje udělení prestižní ceny “iF Design Award 2005” (International Forum Design) modelu Acer AL2032wm. Tato cena je považována za jednu z nejvýznamnějších v oblasti designu na světě.

Tiskové zprávy

Diskuse