Acer Aspire 1690 - nový model

8. 3. 2005 19:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řada Aspire 1690 představuje komplexně vybavené multimediální notebooky založené na nové platformě Intel “Sonoma”. Pro nejmodernější technologii Intel® Mobile Centrino™ je charakteristická kombinace nového čipsetu Intel® 915PM Express a procesoru Intel® Pentium M s 533 MHz hlavní sběrnicí a bezdrátovou konektivitou, jíž zajišťuje čip Intel® PRO/Wireless 2200BG s podporou standardu IEEE 802.11b/g WiFI Certified™.

Acer Aspire 1690 - nový model

Notebook je vybaven pamětí až 512 MB DDR2 512, kterou lze rozšířit až na 2048 MB, a pevným diskem ATA/100 s kapacitou až 100 GB. K výbavě všech modelů patří vypalovací mechanika DVD+/-RW Dual layer a čtečka typu “4 v 1” pro paměťové karty MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD), Memory Stick® a Memory Stick PRO™.

Notebooky řady Aspire 1690 jsou vybaveny kromě vynikajícího výkonu, který zajišťují procesory Intel® Pentium® M s frekvencí až 2 GHz, také širokoúhlým displejem 15,4” TFT s rozlišením až 1280 x 800 bodů s 16,7 miliony barev. Nová technologie Acer CrystalBrite zaručuje díky inteligentní správě svítivosti a kontrastu dokonalý obraz.

Displej s takovými vlastnostmi vynikne především ve spojení se sběrnicí PCI Express™ a výkonnou grafickou kartou ATI® MOBILITY™ RADEON™ X600 s externí pamětí 64/128MB DDR VRAM s podporou Microsoft® DirectX® 9.0 a ATI Powerplay™ 5.0. Kromě podpory funkce DualView™, která umožňuje současně používat LCD displej a externí CRT monitor, je zajištěna i hardwarová podpora MPEG-2/DVD.

Stereofonní audiosystém s podporou S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) zaručuje digitální zvuk ve vysoké kvalitě doma, zatímco na cestách naleznou uplatnění integrované reproduktory a mikrofon.

Acer Aspire 1690 je dodáván s faxmodemem V.92 56Kbit/s s integrovanou síťovou kartou 10/100/1000 Fast Ethernet a infračerveným rozhraním (FIR). Bezdrátové připojení zajišťuje čipset Intel® PRO/Wireless 2200BG (IEEE 802.11b/g) s integrovanou anténou. Vybrané modely mají navíc integrovaný modul Bluetooth®. Všechny modely jsou vybaveny úplným souborem vstupních a výstupních portů, včetně tří portů USB 2.0, portu S-Video out, portu Firewire IEEE 1394, konektory pro připojení mikrofonu a dále konektorem pro připojení sluchátek s podporou S/PDIF.

Notebooky Aspire 1690 jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft® Windows® XP Home Edition v české verzi (s diskem CD-ROM pro obnovení systému) a úplným souborem užitečných utilit, jako např. Acer eManager (ePresentation, eSetting, ePowerManagement a eRecovery) a Acer GridVista. Acer eManager nabízí rychlý a intuitivní přístup k nepřebernému počtu utilit pro ovládání notebooku. Acer GridVista umožňuje současně otevřít na displeji až čtyři okna a v každém okně jinou aplikaci.

Nové notebooky Aspire 1690 jsou navíc vybaveny jedinečnou funkcí Acer Arcade, určenou pro snadné a pohodlné ovládání veškerých multimediálních funkcí při reprodukci videa a zvukových nahrávek, vypalování CD a DVD disků a stříhání filmů. Tato sada programů rovněž využívá výjimečné technologie Aspire CinemaVision™ pro optimální reprodukci filmů s poměrem stran 16:9 bez zkreslení a Aspire ClearVision™ pro dynamické zvýšení kontrastu a rozlišení i toho nejmenšího detailu.

Pro řadu Aspire 1690 je charakteristický výjimečný design “Folio”, který klade důraz na detail, komplexní vybavení multimediálními funkcemi, snadnou obsluhu a úplnou připojitelnost. Technologie Intel® Mobile Centrino™ ve spojení s architekturou PCI Express™ zaručuje výdrž baterií delší než 3,5 hodiny a dobu nabíjení 3,5 hodin za provozu.

Notebooky Aspire 1690 jsou špičkové počítače, které splňují nároky profesionálních uživatelů ze segmentu malých a domácích kanceláří, soukromých uživatelů i pracovníků z malých, středně velkých a velkých společností, kteří potřebují elegantní a spolehlivý multimediální systém s vynikající grafikou.

Na notebooky řady Acer Aspire 1690 je poskytována standardně jednoletá mezinárodní záruka. Záruka může být prodloužena na tři roky, pokud zvolíte službu AcerAdvantage. V nabídce je i služba prodloužení na tři roky, která se vztahuje na náhodné poškození notebooku.

Tiskové zprávy

Diskuse