BenQ DC C51 - nový digitální fotoaparát

8. 3. 2005 19:49    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ uvádí na český trh nový model digitálního fotoaparátu operujícího s rozlišením 5.04 megapixelů a trojnásobným optickým zoomem. BenQ je známým výrobcem projektorů, LCD monitorů, LCD televizí, fotoaparátů a dalších produktů z oblasti spotřební elektroniky a IT.

BenQ DC C51 - nový digitální fotoaparát

Elegantní stříbrný přístroj DC C51 nabízí 2palcový LTPS LCD displej, který oproti klasickému TFT spotřebuje o celou polovinu méně energie a jeho obraz je mnohem jemnější. Při focení určitě oceníte možnost nastavit rychlost závěrky od 1/2000 až po 6 vteřin. Počáteční hodnota se hodí při focení pohybujících se objektů, pomalá závěrka najde naopak využití při pořizování snímků večerních či nočních exteriérů.

Navzdory tomu, že má fotoaparát rozlišení 5 megapixelů, lze díky interpolaci pořizovat i obrázky v rozlišení 3264x2448 (8 Mpix) a 2832x2128 (6Mpix). Uplatnění najdete zcela jistě i pro 4násobný digitální zoom a funkci natáčení videa, které je pořizováno ve formátu ASF v neomezené délce – omezeni jste pouze velikostí své paměťové karty. Co se týče paměti, disponuje přístroj vlastními 13 MB, které pro rychlé pořizování snímků v nižším rozlišení postačí. Abyste svůj DC C51 využili plně, můžete rozšířit paměťový prostor pomocí podporovaných SD karet.

Malý a lehký aparát je určen pro všechny fotoamatéry, kteří vyžadují vysokou kvalitu obrazu, ale současně s sebou nechtějí nosit obrovský poloprofesionální přistroj. Jednoduché ovládání a kvalitní provedení jej dělají ideálním společníkem na dovolenou i do práce.

Tiskové zprávy

Diskuse