Intel Wireless MMX2

15. 3. 2005 18:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel uvedla zdokonalenou technologii, která uživatelům mobilních telefonů zajistí zajímavější multimediální zážitky, mimo jiné ostřejší obraz, plynulejší video a efektivnější využití energie.

Technologie Intel® Wireless MMX2™ nabízí pokročilé funkce, které zjednoduší vývoj funkčně bohatých audio, video, grafických a hlasových aplikací. Uživatelé tak získají inovativní, spolehlivá komunikační řešení plně využívající nejnovější multimediální obsah. Díky technologii Intel Wireless MMX2 mohou vývojáři flexibilně podporovat různé audio, video a grafické standardy, rychleji zavádět nejmodernější obsah a služby a přitom uživatelům nabízet telefony se stále vyšším výkonem a delším provozem na jedno nabití.

„Všichni chceme mít v mobilním telefonu vysoce kvalitní obraz a zvuk. Ale vývoj takových služeb může být časově i finančně velmi náročný,“ řekl Mark Casey, general manager Applications Processor Business Unit Cellular Handheld Group společnosti Intel. „Technologie Intel Wireless MMX2 zjednodušuje návrh složitých multimediálních aplikací, takže výrobci telefonů a operátoři mohou rychleji zavádět nové služby a vysoce kvalitní obsah. Spotřebitelé si vychutnají zajímavější mobilní služby a operátoři budou mít k dispozici širší nabídku telefonů a nástrojů.“

Technologie Intel Wireless MMX2 bude obsažena v nové generaci platformy Intel Xscale a vývojáři mohou své aplikace optimalizovat pro tuto připravovanou platformu již dnes.

64bitová architektura technologie Intel Wireless MMX2 podporuje SIMD (Single Instruction Multiple Data) operace kompatibilní s předchozí generací technologie Intel Wireless MMX. Použit je i podobný systém programování, díky čemuž vývojáři využijí stávající programový kód a nástroje, jako je assembler, debugger, intrinsic a vektorizační nástroje.

Instrukce Intel Wireless MMX2 budou rovněž zahrnuty v knihovně Intel® IPP (Intel® Integrated Performance Primitives) – v případě jejího využití ve vývojovém cyklu se výhody zdokonalené technologie Intel Wireless MMX2 projeví zcela automaticky.

Technologie Intel Wireless MMX2 kombinuje podporu řady multimediálních standardů s binární kompatibilitou s technologií Intel Wireless MMX, je doplněna ucelenou sadou nástrojů a plnou optimalizací v knihovně Intel IPP. Zjednodušuje konstrukci funkčně bohatých mobilních telefonů, díky čemuž mohou výrobci vyvíjet pokročilé aplikace s menšími náklady a rychleji je uvádět na trh.

Tiskové zprávy

Diskuse