Nokia 6630 - certifikace pro 3G technologii WCDMA

15. 3. 2005 18:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia 6630 je první certifikovaný přístroj pro 3G technologii WCDMA

Nokia 6630 - certifikace pro 3G technologii WCDMA

Espoo, Finsko – Nokia 6630, mobilní telefon typu ‘imaging smart phone’, získal jako první přístroj na světě globální certifikaci pro technologii třetí generace WCDMA od Fóra pro globální certifikaci (GCF). Certifikace byla provedena na základě požadavků definovaných GCF, což je nezávislá oborová organizace, která formuluje požadavky na sítě a provádí testování mobilních přístrojů s technologií GSM/WCDMA. Program certifikace technologií třetí generace WCDMA byl GCF oficiálně zahájen 8. února 2005.

„Chytrý telefon Nokia 6630 je prvním přístrojem s technologií WCDMA na světě, který splňuje požadavky GCF pro technologii třetí generace WCDMA. Vzhledem k zahájení masové komercializace technologií třetí generace to považujeme za velký úspěch,“ řekl Juha Putkiranta, senior viceprezident obchodní jednotky Multimedia and Imaging společnosti Nokia.

„Nokia považuje společná oborová testovací kritéria za mimořádně důležitá pro zajištění interoperability mezi přístroji a sítěmi založenými na otevřených standardech. Výsledkem společného postupu budou výrobky, které mohou začít okamžitě a bez problémů používat operátoři i uživatelé na celém světě.“

Organizace GCF je oborovým fórem pro spolupráci mezi provozovateli sítí a výrobci koncových zařízení. Provozuje nezávislý testovací program a formuluje kritéria k zajištění interoperability mezi mobilními přístroji a sítěmi druhé a třetí generace. Proces certifikace GCF podporují přední provozovatelé sítí a prodejci telefonů na celém světě. Ke splnění požadavků GCF musí být fáze vývoje a testování doprovázena přísnými kvalitativními opatřeními. Společnost Nokia se zasazuje o to, aby její mobilní přístroje odpovídaly požadavkům GCF, a od okamžiku zavedení procesu certifikace GCF v roce 2000 je nejvýznamnějším výrobcem telefonů, který nechává certifikovat své výrobky u GCF.