Interní mechanika ASUS CB-5216A

22. 3. 2005 20:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Interní mechanika ASUS CB-5216A nabízí rozsáhlé možnosti pro zálohování i zábavu

Interní mechanika ASUS CB-5216A

Brno, 16. března 2005 – ASUS, přední výrobce optických mechanik a záložních zařízení, uvádí na český trh novou kombinovanou interní mechaniku ASUS CB-5216A, která nejenom že splňuje oba základní požadavky záložních zařízení, kterými jsou rychlost a kvalita, ale také dosahuje těchto výsledků při zachování minimální úrovně hluku. Mechanika ASUS CB-5216A je jednou z mála CD-RW mechanik na trhu, která nabízí 52-rychlostní čtení a 32-rychlostní zápis. Díky inovačním technologiím společnosti ASUS, jako jsou FlextraLink™, FlextraSpeed™, DDSS II a CAV (Constant Angular Velocity) představuje ASUS CB-5216A ideální řešení pro vysokorychlostní záznam a spolehlivý chod.

FlextraLink™ – Konec zničeným diskům
Díky inovačním technologiím nabízí tato vypalovací mechanika vynikající vlastnosti. Technologie FlextraLink™ zabraňuje problémům s podtečením zásobníku, a tím pádem také vytváření nepoužitelných disků. Technologie FlextraSpeed™ se pak stará o přesný a spolehlivý záznam při zapisování i přepisování dat na širokém spektru certifikovaných médií. V průběhu vypalování sleduje technologie FlextraLink™ neustále stav datového zásobníku, FlextraSpeed™ pak neustále monitoruje proces záznamu a volí takovou rychlost zápisu, která zajistí jeho prvotřídní kvalitu. Obě tyto technologie vyžadují minimální systémové zdroje, díky čemuž je možné počítač a ostatní aplikace používat i v průběhu samotného vypalování.

Technologie DDSS II – Kvalitní záznam dat
Součástí mechaniky ASUS CB-5216A je také patentovaná technologie DDSS II, která je následníkem první generace technologie DDSS (Double Dynamic Suspension System). Technologie DDSS představuje metodu utlumení chodu zařízení snížením vibrací a hluku, která využívá revolučních hnacích motorků. Díky stabilizaci čtecí hlavy v horizontálním i vertikálním směru nabízí mechanika ASUS CB-5216A přesnější chod, který je pro kvalitní vypalování nezbytnou podmínkou.

Kromě výše uvedeného využívá mechanika ASUS CB-5216A také technologii CAV, která v porovnání s ostatními CD-RW mechanikami na trhu významně zkracuje dobu záznamu a zvyšuje průměrnou rychlost zápisu. Mechanika ASUS CB-5216A je kompatibilní se všemi běžnými metodami zápisu, paketovým zápisem, dále podporuje metody TAO (Track At Once), DAO (Disc At Once), SAO (Session At Once) a Multi-Session.

Specifikace:
- 52\xD7zápis / 32\xD7přepis / 52\xD7čtení
- Technologie zápisu CAV (Constant Angular Velocity)
- Technologie FlextraLink™ zabraňující problémům s podtečením zásobníku

- Technologie FlextraSpeed™ zajišťující volbu optimální rychlosti zápisu
- Technologie DDSS II pro snížení vibrací a hluku
- Technologie AI Auto Speed Adjustment

- Snímání digitálního zvuku (max. 52\xD7) a VCD
- Podpora standardu Mt. Rainier
- Rychlý zápis: vypálení 650 MB CD za méně než 2 1/2 minuty
- Nejnovější verze programu Nero zdarma
- Podpora operačních systémů MS-DOS, Windows XP/ NT/ ME/ 2000/ 98/ 98SE