Systémy IBM s Linuxem zvyšují výpočetní výkon týmu formule 1 ze stáje Renault

1. 4. 2005 20:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost IBM oznámila, že tým zabývající se návrhem motoru a podvozku formule 1 týmu Renault dosáhl se serverem IBM eServer a úložnou technologií IBM TotalStorage na platformě Linux 90procentního zkrácení doby výpočetní analýzy motoru a podvozku.

Cluster IBM e1350 s Linuxem je postaven na serverech IBM eServer e325 a e326 s procesory AMD Opteron. Ty jsou optimalizovány pro běžné aplikace a umožnily týmu formule 1 Renault výrazně zkrátit výpočetní dobu analýz motoru a podvozku, a tedy snížit náklady na vývoj. Dále tým formule 1 Renault nasadil dva servery IBM eServer pSeries 630 s operačním systémem AIX a jeden úložný server TotalStorage DS 4300 pro zachycování a ukládání dat generovaných clusterem e1350. Na dodávce řešení spolupracovalo IBM se svým obchodním partnerem ServiWare.

„Pomáhat týmu formule 1 Renault soutěžit v mistrovství F1 je lidská i technologická výzva,“ řekl Nicolas Sekkaki, viceprezident IBM pro servery a úložná řešení ve Francii, Belgii a Lucembursku. Tím však dobrodružství nekončí. Budeme s Renaultem dále spolupracovat v úsilí o prvenství v šampionátu.“