Digitální sbližování podle společnosti Acer

2. 4. 2005 21:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Termín digitální sbližování označuje integraci technologií, které mají původ v různých oblastech (informační technologie, telekomunikace, multimediální televizory). Takové spojení otvírá nové možnosti – rozšiřuje nabídku funkcí zařízení a aplikací, které jsou již na trhu, a vytváří prostor pro nové výrobky a služby.

PRAHA, 25. března 2005. Společnost Acer, která obsadila třetí místo v celkovém prodeji osobních počítačů v oblasti EMEA, navázala na dosavadní úspěchy a znovu potvrdila správnost dříve představené strategie zaměřené na výzkum a vývoj technicky progresivních řešení. V roce 2005 bude klást důraz na "digitální sbližování", které se stane hnací silou pestré nabídky značky Acer.

Rychlé rozšíření a obliba širokého pásma a digitální technologie v televizních sítích dodávají novou dynamiku tomuto procesu a podporují vývoj nových infrastruktur pro zprostředkování obsahu (internet, UMTS, MMS, MP3, VOD, DSL, WiFi/WiMax, digitální kabel atd.), jakož i nových vícekanálových přístupových nástrojů, které jsou dostupné koncovým uživatelům.

“Digitální sbližování" představuje nepochybně výzvu i pro společnost Acer. Na druhé straně zlepšování komunikačních technologií podporuje vývoj uživatelských řešení, která se vyznačují nejen snadnou obsluhou, ale i připraveností k okamžitému použití, a tedy jsou dostupnější stále většímu okruhu uživatelů.

V tomto smyslu širokopásmová interaktivní multimedia a bezdrátová technologie vytvářejí jedinečnou příležitost pro realizaci projektu sbližování. Společnost Acer si uvědomuje, jaké bezprostřední změny takový vývoj s sebou přinese z hlediska společenského i obchodního.

Je zcela jasné, že výrobci obsahu – televizní společnosti, telekomunikační operátoři či provozovatelé telematických systémů - budou hrát zásadní úlohu v dalším průběhu sbližování a především ponesou velkou odpovědnost za výběr obsahu a služeb, které by dokázaly uspokojit nároky nejrůznějších skupin uživatelů.

V posledních letech společnost Acer prokázala zájem o koncepci digitálního sbližování vývojem řešení určených přímo pro “digitální domov”, která mohou jednoduše využívat všichni členové rodiny. Počítače řady Acer Aspire RC, které společnost Acer uvedla na trh před dvěma lety, představila nový víceúčelový domácí systém koncepce nazvané “digitální domácí osobní počítač” jako výraz a doplněk koncepce “centra zábavy”.

Aspire RC, který představuje přechod mezi tradičním domácím počítačem a stále rostoucí poptávkou po zábavě, je víc než jen běžný osobní počítač. Nahradí videopřehrávač optických i digitálních disků, televizor s integrovaným videorekordérem, stereosystém, rozhlas a dokonce i výkonný a kompletní osobní počítač.

Osobní počítač představuje srdce mnoha dalších digitálních funkcí, které získávají rostoucí oblibu u uživatelů.

Z toho důvodu společnost Acer nedávno uvedla na trh několik zařízení, která doplňují “digitální” nabídku.Jedná se zejména o nové 26” a 32” LCD televizory (AL2671w a AL3271w), nové zvlášť vybavené PDA n35 s integrovaným GPS a digitální fotoaparáty s rozlišením 5 a 6 megapixelů (CR-5130, CS-5530 a CR-6530).

Tiskové zprávy

Diskuse